Andrei Gerea: O rectificare bugetară negativă nu este un dezastru. Nu este o sperietoare

Rectificarea bugetară negativă preconizată de Guvern nu trebuie privită ca un dezastru, a afirmat duminică, la Piteşti, ministrul Economiei, Andrei Gerea, citat de Agerpres. Această situaţie se explică prin faptul că la construcţia bugetului s-a mers pe un scenariu prea optimist în privinţa încasărilor.

27 oct. 2013, 13:00
Andrei Gerea: O rectificare bugetară negativă nu este un dezastru. Nu este o sperietoare

‘Suntem în faţa unei rectificări bugetare negative şi prin faptul că, probabil, la momentul construcţiei bugetului pe anul acesta, am fost un pic mai optimişti. Dar, totuşi, asta nu este un dezastru, nu este o sperietoare. Vom închide foarte bine şi cu deficitul (…) şi avem toate condiţiile ca la anul economia României să se dezvolte şi să intre pe un trend care să ducă şi la ceva mai consistent în buzunarul cetăţeanului’, a declarat Gerea.

El a apreciat că evoluţiile din economie sunt pozitive, chiar dacă pe piaţa financiară există un deficit de lichiditate.

‘Avem în acest moment, după zece luni, o evoluţie a economiei la nivel macro pozitivă. A crescut productivitatea muncii, a crescut producţia industrială, au crescut exporturile, s-a îmbunătăţit fantastic balanţa comercială, contul curent este pe plus, după ani de zile (…). Dar în acest moment, paradoxal, ne confruntăm şi cu o criză de lichiditate, pe care o simte fiecare întreprinzător particular, fiecare societate comercială’, a spus ministru Economiei.

 

VEZI SI:

Rectificare negativă cu încasări mai mici cu 3,8 miliarde lei, bani mai puţini la toate ministerele