Andrei Hrebenciuc s-a întors la catedră: le predă economie studenţilor de la ASE

Andrei Hrebenciuc a început să predea din nou la Universitatea de Ştiinţe Economice din Capitală, după o pauză de aproape un an, informează România TV.

28 oct. 2015, 15:32
Andrei Hrebenciuc s-a întors la catedră: le predă economie studenţilor de la ASE

Solicitarea de a reveni la catedră a fost aprobată, iar Andrei Hrebenciuc predă acum Microeconomie şi Economie Europeană, deşi se află sub control judiciar.

Andrei Hrebenciuc este judecat în în dosarul Retrocedărilor ilegale de păduri, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi complicitate la trafic de influenţă, fapte pe care le-a recunoscut în faţa judecătorilor.

Citeşte şi Viorel şi Andrei Hrebenciuc şi-au RECUNOSCUT faptele, în Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Conducerea universităţii susţine că Andrei Hrebenciuc are dreptul să fie lector universitar, în ciuda situaţiei juridice în care se află.

„A depus o cerere la începutul anului universitar, în care a spus că din punct de vedere juridic are dreptul să predea, atâta vreme cât nu este condamnat. Oficiul juridic a dat ok pe cererea respectivă” a declarat rectorul ASE, Pavel Năstase.

De altfel, Andrei Hrebenciuc încearcă de câţiva ani să scape de eticheta de „băiat de Dorobanţi” şi îşi propune să devină chiar specialist în economie. Iar un pas a fost făcut cu lansarea unei cărţi despre criza economică.

Andrei Hrebenciuc a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu pe 22 ianuarie 2015, alături de tatăl său şi alte 15 persoane.