Andrei Marga a creat precedentul. Teodor Meleșcanu și Cristian Troncotă susțin că SUA trebuie să negocieze urgent cu Rusia, pentru încheierea războiului: „Trebuie negociate sferele de influență” | EXCLUSIV

După Andrei Marga, din ce în ce mai mulți intelectuali români susțin că SUA ar trebui să se pună la masa negocierilor cu Vladimir Putin, Volodimir Zelenski și liderii din UE. 

01 oct. 2022, 20:51
Andrei Marga a creat precedentul. Teodor Meleșcanu și Cristian Troncotă susțin că SUA trebuie să negocieze urgent cu Rusia, pentru încheierea războiului: „Trebuie negociate sferele de influență” | EXCLUSIV

Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe și istoricul Cristian Troncotă, au declarat, sâmbătă seara, în direct la România TV, că războiul trebuie să înceteze, din moment ce Volodimir Zelenski continuă să piardă teritorii, iar pe fronturile din estul europei mor pe bandă rulantă oameni, în timp ce alții au ajuns refugiați în alte țări.

„Trebuie să se așeze la masa și să negocieze. Vreți să se omoare încontinuu oamenii?! Nu pot susține așa ceva”, a declarat diplomatul român, la România TV.

„Vă spun eu ce trebuie să se negocieze. Trebuie să se negocieze din nou sferele de influență. Ei (n.r. – SUA și Rusia) nu au mai negociat dupa cel de-Al Doilea Război Mondial. Atât timp cât Federația Rusă și-a facut o constituție în 2017 în care se spune că e continuatoarea URSS, trebuie renegociate sferele de influență. Dar Occidentul nu vrea asta, vrea să înainteze în spațiul acesta, fost sovietic.

(…) problema se repetă din 50 în 50 de ani, se schimbă sferele de influență”, a declarat istoricul Troncotă.

Astfel, cei doi intelectuali rezonează într-o anumită măsură cu punctul de vedere exprimat de către fostul ministru al Educației și de la Externe, Andrei Marga, care l-a inflamat pe Bogdan Aurescu.

 

Vladimir Putin a cerut negocieri de pace. Joe Biden a promis un război pe termen lung cu Rusia

 

Vineri, în Piața Roșie din Moscova, Vladimir Putin a anunțat că-l așteaptă pe Volodimir Zelenski la negocieri de pace, după anexarea teritoriilor pro-ruse. Tot ieri, Volodimir Zelenski a depus cererea pentru aderarea „accelerată” a Ucrainei în NATO, iar Ursula von der Leyen și Joe Biden au declarat că vor duce un război pe termen lung cu Rusia.

„Cer Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor. Ne vom proteja oamenii cu toate mijloacele pe care le avem”, a declarat Putin.