EXCLUSIV Dana Budeanu, despre declaraţiile controversate ale lui Andrei Marga: „Dânsul nu a spus nimic deplasat, mincinos sau exagerat”

Dana Budeanu, despre declaraţiile controversate ale lui Andrei Marga. Fostul ministru de Externe şi al Educaţiei a spus în timpul unei conferinţe desfăşurate la Alba Iulia, că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

22 sept. 2022, 23:10
EXCLUSIV Dana Budeanu, despre declaraţiile controversate ale lui Andrei Marga: „Dânsul nu a spus nimic deplasat, mincinos sau exagerat”
Dana Budeanu, despre declaraţiile controversate ale lui Andrei Marga

Dana Budeanu, despre declaraţiile controversate ale lui Andrei Marga, care au fost preluate şi de presa ucraineană şi aminteşte de statutul acestuia de fost informator al securităţii şi menţionează în cheie ironică statutul acestui de diplomat şi politolog. Ulterior, Marga a revenit cu un drept la replică, reluând afirmaţiile şi subliniind că acestea „corespund adevărului istoric”.

Citeşte şi: Dana Budeanu, despre Schengen şi #rezişti: respectul nu se câştigă în genunchi. Acest discurs lozincar este doar pentru hashtagi care fumeaza ambrozie

Dana Budeanu, despre declaraţiile controversate ale lui Andrei Marga

Designerul este de acord cu ceea ce a declarat Andrei Marga şi susţine că nu a spus nimic „deplasat, mincinos, exagerat, ci doar un adevăr istoric şi atât”. „Cei care sunt în opoziţie cu declaraţia domnului Marga sunt nişte neterminaţi şi aşa vor rămâne. Eu am o monitorizare zilnică a ceea ce fac şi ştiu că românii sunt alături de părerea domnului Marga şi de părerea acestuia, pentru că dânsul nu a spus nimic deplasat, mincinos, exagerat, pur şi simplu a spus un adevăr istoric şi atât.

Declaraţia domnului Marga este un apel la fiecare român, de a conştientiza adevărul istoric. Suntem forţaţi, în ultimii zece ani, să uităm asta, să nu mai avem reper, biserică, istorie etc. Românii îşi cunosc istoria, vor la biserică. Pe mine nu mă reprezintă poziţia MAE„, a declarat Dana Budeanu, în exclusivitate pentru România TV.

MAE respinge ferm orice poziţionare a lui Andrei Marga

Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile.

Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Externe.

De asemenea, MAE precizează că respinge ferm poziţionarea lui Andrei Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia.

MAE reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional, conform sursei citate.