Andrei Năstase, mesaj EMOŢIONANT pe FACEBOOK: Tata este pentru mine mai mult decât model şi mentor

Andrei Năstase a postat vineri pe pagina de Facebook un mesaj emoţionant pentru tatăl său. Fiul cel mare al lui Adrian Năstase recunoaşte că trece prin momente foarte grele şi mărturiseşte că tatăl său este pentru el mai mult decat model si mentor. Andrei Năstase a fost, vineri, pentru a doua zi consecutiv la Penitenciarul Rahova, însă nici de această dată nu şi-a văzut tatăl.

10 ian. 2014, 08:54

„Pe pământ avem de toate
Şi mai bune si mai rele
bune – rele
Şi închisori si libertate
Şi am putea
Şi nu se poate
Şi ruina si cetate,
Genii mari si frunţi tembele,
Vânt ce sta şi vânt ce bate,
Şi martiri dar şi lichele,
Nedreptate şi dreptate
Si-a putea şi nu se poate
Şi noroi şi stele

Relatia tata fiu este, poate, cea mai puternica dintre legaturile de familie. Tata este pentru mine mai mult decat model si mentor, este ratiunea principala de a fi cum sunt. Imi admir si respect tatal si stiu ca nu sunt singurul. Am fost alaturi de Dansul, in toamna aceasta, atunci cand, pentru tara noastra (din nou), a dezvelit bustul lui N. Titulescu la sediul Parlamentului European. Am avut ocazia sa vad, cu mandrie, cum oameni importanti ai acestei institutii i-au strans mana cu respect.

Zidurile ridicate in jurul tatalui meu, prin noua condamnare, nu pot minimaliza statura diplomatica si politica a Dansului, dar micsoreaza sigur (daca se poate mai mult de cat o face istoria deja) statura calailor.

Asa cum spuneam la cumpana trecuta (atat in sens temporal, cat si in sensul depasirii), nu poti cu cateva role de sarma ghimpata si o pereche de catuse sa tii prizonier spiritul unui om ca tata.

Va inteleg teama si lasitatea, tata este prea mare, prea respectat, prea iubit, iar noi, cei care-l iubim, suntem in jurul Dansului! Nu-l puteti atinge! Ramaneti mici….”, a scris Andrei Năstase pe pagina lui de Facebook.

Dana Năstase şi cei doi fii ai săi, Andrei şi Mihnea, l-au vizitat, joi, pentru prima oară, pe Adrian Năstase la Penitenciarul Rahova. Cei trei au venit cu mai multe sacoşe, ceea ce înseamnă că i-au adus mai multe lucruri fostului premier.

CITEŞTE ŞI: Adrian Năstase, despre condamnarea sa: O decizie îngrozitoare, o răzbunare murdară VIDEO

Adrian Năstase se află în perioada de carantină la Penitenciarul Rahova pentru 21 de zile, timp în care poate primi patru vizite, indiferent de numărul de vizitatori pe care îi primeşte o dată.

CITEŞTE ŞI: Durata încarcerării lui Adrian Năstase, la mâna Tribunalului Bucureşti

Membrii familiei fostului premier nu au dorit să facă nicio declaraţie de presă, afirmând că vor discuta mai târziu. Totuşi, avocatul fostului premier a precizat că Adrian Năstase are moralul ridicat şi că este foarte interesat de felul în care presa redă informaţiile despre încarcerarea lui.

La plecarea de la penitenciar, Andrei Năstase a spus că familia sa încă nu şi-a revenit din şocul acestei noi condamnări. Dana Năstase a declarat, la rândul ei, că Adrian Năstase a discutat mai mult cu fiul său cel mic, Mihnea.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru şantaj şi luare de mită şi 5 ani interzicerea unor drepturi. Dana Năstase a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la şantaj şi folosirea de documente false în formă continuată. Perioada de probă pentru Dana Năstase a fost stabilită la 8 ani. Sentinţa este definitivă, iar fostul premier va fi din nou trimis după gratii.

Irina Jianu a scăpat de acuzaţia privind dare mită datorită prescripţiei faptei, dar a primit 4 ani de închisoare pentru spălare de bani în formă continuată şi 2 ani pentru fals intelectual la Legea contabilităţii, dar pedepsele au fost contopite.

Totodată instanţa a dispus confiscarea a 1.824.000 lei de la soţii Adrian şi Dana Năstase. Fiecare inculpat a fost condamnat la plata a câte 20.000 de lei cheltuieli de judecată.

Sentinţa este definitivă, dar Adrian Năstase poate cere contopirea pedepsei cu cea din Trofeul Calităţii.