Andrei Nedelea trece prin momente grele. „Organismul nu a suportat transplantul, este în comă indusă”

Andrei Nedelea, actor talentat din tânăra generație, trece prin clipe cumplite în urma unui transplant renal. Tânărul are nevoie de sânge, grupa A2 pozitiv și de masă trombocitară, iar colegii de breaslă s-au mobilizat să îl ajute donând sânge și rugându-se pentru sănătatea lui.

28 ian. 2020, 14:17
Andrei Nedelea trece prin momente grele. „Organismul nu a suportat transplantul, este în comă indusă”

Paula Chirilă a declarat pentru Libertatea că starea de sănătate a colegului său este critică, acesta aflându-se la terapie intensivă. Problemele de sănătate au apărut la finalul anului trecut și, deși părea că există rezolvare, lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă. „E coleg cu mine la Pitești, joacă în câteva spectacole la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Este un actor foarte bun, dedicat și muncitor, un tânăr extrem de pasionat de ceea ce face. A făcut un transplant renal, e internat la Fundeni dinainte de Sărbători. Era pe lista pentru transplant, au găsit rinichi compatibil și l-au chemat imediat și l-au internat”, ne-a povestit actrița. Doar că soluția medicală găsită nu a avut, se pare, efectul scontat.

 

„De la alți colegi care țin legătura cu familia, am înțeles că organismul lui Andrei nu a suportat transplantul. Este în stare critică la Fundeni, este în comă indusă. Are mare nevoie de sânge, grupa A 2 pozitiv și de masă trombocitară, mai ales. Toți colegii care au putut și care au fost acceptați au donat. Ne rugăm cu toții pentru sănătatea lui și îl așteptăm să se întoarcă la teatru. Face parte din familia noastră”, a declarat, pentru Libertatea, Paula Chirilă.