Andrei Novac, numit secretar de stat în MAE. Florin Cîţu a încălcat astfel decizia Biroului Național al PNL

Andrei Novac a fost numit de Florin Cîţu secretar de stat în MAE, împotriva deciziei Biroului Politic Național al PNL, au declarat, sâmbătă, surse liberale pentru Agerpres.

31 iul. 2021, 15:48
Andrei Novac, numit secretar de stat în MAE. Florin Cîţu a încălcat astfel decizia Biroului Național al PNL

Andrei Novac, numit secretar de stat în MAE. „Cîţu a numit un secretar de stat împotriva deciziei Biroului Politic Naţional al PNL, respectiv pe Andrei Novac (decizie publicată aseară) în cadrul MAE. Novac este ginerele preşedintelui CJ Constanţa, Mihai Lupu.

Conform deciziei Biroului Politic Naţional al PNL şi înţelegerii dintre filiale, în distribuţia poziţiilor de demnitate publică nu era prevăzut în dreptul PNL Constanţa postul de secretar de stat la MAE. De altfel, toate poziţiile care au revenit PNL Constanţa sunt ocupate„, susţin sursele citate.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, alături de Florin Cîţu: „Peste trei ani va trebui să arătăm ce am făcut şi bineînţeles ce a făcut Guvernul PNL”

Andrei Novac, numit secretar de stat în MAE

Potrivit acestora, postul de secretar de stat la MAE „revenea PNL Diaspora, în persoana lui Rareş Burlacu, validat de BPN al PNL; a doua persoană validată pentru poziţia de secretar de stat MAE a fost Dragoş Preda, din partea PNL Prahova”.

Andrei Novac a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, vineri, în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

Florin Cîţu, felicitări adresate liberalilor din Tulcea

Aflat la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe liberalii tulceni pentru că au reuşit să elimine din Parlamentul României un senator despre care susţine că s-ar fi ocupat cu servicii de spionaj.

Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat.

Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, a susținut premierul în fața delegaţilor de la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, care are loc sâmbătă.