Andrei Roșu, maratonistul vegan, o atacă dur pe Mihaela Bilic: ”Această doamnă ar trebui internată”

Andrei Roșu i-a declarat război Mihaelei Bilic. Maratonistul, care are și o companie de produse vegane, contestă sfaturile medicului nutriționist și spune că trebuie oprit.

07 oct. 2022, 13:58
Andrei Roșu, maratonistul vegan, o atacă dur pe Mihaela Bilic: ”Această doamnă ar trebui internată”

Recent, Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile nitriților din carnea procesată. Se pare că sfaturile medicului nutriționist nu l-au convisns pe Andrei Roșu, care a ieșit imediat la atac.

Citește și Nu mai aruncați iaurtul după ce expiră! Mihaela Bilic explică cât timp mai poate fi consumat

„Eu v-am zis că această doamnă ar trebui internată. Sau, cel puțin, reclamată la colegiul medicilor și oprită din a da sfaturi la tv, radio etc. Degeaba încadreaza OMS mezelurile in grupa 1 de carcinogeni, că vine dna b și ne atrage atenția că nu le apreciem suficient. Apoi vin aici fanii dnei b, care îmi spun că nu am voie să zic nimic pe tema asta, pentru că nu sunt doctor. Și ca, probabil, ăia de la OMS sunt proști…”, a declarat Andrei Roșu.

Maratonistul, care are și o companie de produse vegane, este un contestatar înrăit al Mihaelei Bilic. Totul a început atunci când medicul nutriționist a susținut consumul brânzei clasice în defavoarea cele vegetale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a susținut că „brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”.

Medicul a subliniat faptul că brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice.

”Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale. Spre deosebire de brânza clasică care conțină doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2″, a mai spus Bilic.

Recomandările medicului l-au înfuriat pe Andrei Roșu, care a ieșit imediat la atac.

„Bilic a rămas în paradigma anilor 90-2000, când brânzeturile alternative se făceau din ulei de palmier și alte prostii”, prezentând beneficiile superioare ale brânzei de caju”,a spus maratonistul vegan.

Citește și Salata te poate îngrăşa. Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul care aduce kilograme în plus