Salata te poate îngrăşa. Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul care aduce kilograme în plus

Salata te poate îngrăşa. Majoritatea oamenilor apelează la acest fel de mâncare atunci când încep o dietă, însă nu ştiu că unul dintre ingredientele folosite aduce kilograme în plus siluetei.

07 iun. 2022, 12:23
Salata te poate îngrăşa. Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul care aduce kilograme în plus
Mihaela Bilic a dezvăluit ingredientul care aduce kilograme în plus

Salata te poate îngrăşa. Medicul nutriționist Mihaela Bilic, susține într-o postare că grăsimea vegetală îngrașă mai mult decât cea animală. Chiar dacă numărul de calorii este la fel, efectele asupra corpului nostru sunt diferite.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă mănânci roşii zilnic. Mihaela Bilic adaugă un ingredient care îţi salvează silueta

Salata te poate îngrăşa

Grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală.

Știți întrebarea capcană “ce cântărește mai greu, 1 kg de plumb sau 1 kg de fulgi/pene”? La prima vedere suntem tentați să spunem că plumbul e mai greu, deși ele sunt egale. Ca să fac o paralelă cu nutriția, putem spune că un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!

Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin în special din grăsime și/sau zahăr. Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei (producția de adipocite).

‼️ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).

La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic. Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. “Nicio masă fără pește!”… dacă aveați nevoie de vreo încurajare”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic.