Andrew Tate rămâne în arest. Cei 15 avocați ai britanicului nu au reușit să-l scoată din închisoare

Andrew Tate rămâne în arest. Judecătorii i-au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar. Decizia nu este definitivă și cel mai probabil avocații milionarului britanic o vor contesta. Apărătorii lui au susținut în fața instanței că britanicul suferă de boli care nu pot fi tratate în arest.

15 mart. 2023, 08:59
Andrew Tate rămâne în arest. Cei 15 avocați ai britanicului nu au reușit să-l scoată din închisoare

Judecătorii Tribunalului București au decis ca Andrew Tate să rămână în arest și i-au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauțiune.

Andrew Tate şi fratele lui, Tristan Tate, se află în arest preventiv din 29 decembrie 2022, fiind acuzați de procurorii DIICOT de grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Săptămâna viitoare, cei doi cetățeni britanici vor fi duşi la instanţă cu propunerea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile.

În același dosar au fost reținute și două românce, despre care se presupune că au lucrat cu cei doi. Una dintre fetele arestate este Alexandra Radu, o fost polițistă.

Pe Twitter, Andrew Tate se plânge de condițiile din arest, publică mesaje motivaționale și distribuie diverse înregistrări din interviurile pe care le-a acordat de-a lungul timpului.

De exemplu, pe 1 martie, într-una dintre postări, Andrew Tate a postat un video, un interviu în care susține că este hărțuit de elite pentru că reușește să inspire milioanele sale de urmăritori.

Citeşte şi: Niculae Bădălău, detalii despre cum a fost filat: „Era weekend, eram la peşte, mai vorbeşti fără să ai un control”

„Mă consideră o amenințare pentru că am o mare influență. Establishmentul nu vă vrea fericiți, vă vrea semidepresivi, triști, să vă simțiți mizerabil, pentru că atunci când ești supărat devii obsedat de sine. Când devii obsedat de sine devii foarte egoist.

Nu-ți mai pasă de comunitate, de țară, din nedreptățile din lume, nu mai ești motivat să acționezi împotriva nedreptăților pentru a face lumea un loc mai bun”, a comentat Andrew Tate.