Andrian Candu: Republica Moldova nu va participa la Adunarea Parlamentară a CSI

Republica Moldova nu va fi prezentă la şedinţele Adunării Parlamentare a Comunității Statelor Independente, care vor avea loc în perioada 26 - 28 martie la Sankt-Petersburg, Rusia. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 12:08
Andrian Candu: Republica Moldova nu va participa la Adunarea Parlamentară a CSI

Decizia vine după ce Republica Moldova nu a primit un răspuns oficial la nota diplomatică expediată în adresa Rusiei. Președintele Parlamentului a precizat că sunt unele mesaje pozitive, că autoritățile examinează nota, dar nu există un răspuns la nivel oficial.

„Republica Moldova și Parlamentul nu boicotează Adunarea Parlamentară a CSI sau activitatea CSI. Nu vom participa din motivele expuse anterior. Vor fi expediate scrisori oficiale speakerilor celorlalte state care fac parte din CSI, dar și gazdei. La fel vor fi transmise scrisori secretariatului CSI privind motivele Moldovei de a nu participa la aceste evenimente”, a declarat Candu, potrivit realitatea.md.

Președintele a mai precizat că decizia Parlamentului nu interzice dreptul deputaților de a participa, doar că din cont propriu, Parlamentul nu va aloca resurse financiare și nu va numi o delegație oficială.