Android bate iPhone pe Facebook

Pentru prima dată de la lansarea aplicaţiei Facebook pentru smartphoone utilizatorii de terminale Android i-au depăşit pe cei cu terminale iPhone. Facebook a lansat în 2008 aplicaţia pentru iPhone şi un an mai tarziu pe cea pentru Android.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 13:25
Android bate iPhone pe Facebook

Aplicaţia Facebook pentru Android a atins luni 58,3 milioane de utilizatori faţă de cei 57,3 milioane ai iPhone, anunţă site-ul Rev2.org.

De curând compania care deţine acest site de socializare a plansat aplicaţia Timeline numai pentru Android, un semn că terminalele cu acest sistem de operare au devenit foarte importante pentru Facebook, notează specialiştii publicaţiei de profil TechCrunch.

Iar cu 550.000 de noi utilizatori de Android zilnic nici nu e de mirare interesul sporit al Facebook, completează cei de la TechCrunch. Prin contrast aplicaţia Facebook pentru BlackBerry adună puţin sub 30 de milioane de utilizatori iar cea pentru Windows numai 360.000.

John Constine de la TechCrunch spune noua orientare a celor de la Facebook către Android este o schimbare importantă deoarece poate arăta către ce sistem de operare işi vor orienta eforturile dezvoltatorii de soft de la Facebook sau de la alte companii majore ce operează pe internet.

Asta după ce, până nu demult, majoritatea aplicaţiilor de smartphone erau lansate, mai întâi, pentru terminalele iPhone.