Andronescu: Avem nevoie de bacalaureat diferenţiat. Vom organiza mai multe simulări ale examenului

Publicat: Marţi, 10 Iulie 2012 19:42 // Actualizat: Marţi, 10 Iulie 2012 19:42 // Sursa: Mediafax

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi, la Guvern, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că bacalaureatul din 2013 trebuie să fie diferenţiat cu "rute profesionale" şi că vor fi organizate mai multe simulări ale acestui examen.

Foto: România TV

"Rezultatele din acest an de la bacalaureat indică faptul că la liceele teoretice promovabilitatea a fost de peste 70-80%, în timp ce la liceele industriale, de 20-24%. De asemenea, la repartizarea computerizată, în liceele tehnologice nu ajung cei mai buni elevi", a mai spus ministrul Educaţiei.

Potrivit lui Andronescu, în sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta, rezultatele candidaţilor din promoţiile anterioare sunt mai slabe decât ale celor din promoţia 2012, ceea ce a determinat scăderea promovabilităţii. Tot la această sesiune, absolvenţii promoţiei 2012 de la filiera teoretică au avut promovabilitate de 80-84%, faţă de doar 15-20% la cei din anii anteriori, a precizat demnitarul.

În acest context, Ministerul Educaţiei va încerca, din anul şcolar viitor, să intensifice inspecţiile şcolară, în special la materiile pentru bacalaureat, şi să organizeze mai multe simulări ale examenului, a mai spus ministrul.

Andronescu a adăugat că, pe durata vacanţei, va fi intensificată pregătirea specială pentru elevii care au fost respinşi în prima sesiune. "Vom face o pregătire specială pe care o vom acorda elevilor pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Totodată, la sfârşitul luni august, sperăm să avem o sesiune extraordinară a Senatului, care să se materializeze cu o nouă formă a bacalaureatului în 2013", a spus Andronescu, referindu-se la intenţia introducerii bacalaureatului diferenţiat.

Noul bacalaureat ar presupune introducerea de probe scrise diferenţiate în funcție de profil și filieră.

La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iul 10:10
Răspunde | Votează email 0 email
SILVIU
Inadmisibil, lăsaţi bacul aşa cum e, de ce vreţi să loviţi tot în cei care învaţă , chiar credeţi că cei de la licee tehnologice învaţă la vreo materie total fals.Adică ei dau examen uşor dar la facultăţi se intră pe baza mediei de la bac, fiţi siguri că şi ei vor vrea la facultate, sau ce dacă o să dea la politehnică no să aibă nevoie de matematică total fals.Cum să dăm probă transdisciplinară, eu sunt la mate info , m-am hotărît să dau la medicină, cum să mă anunţaţi ăn cls. a 12 a de această schimbare, chiar găndiţi.Am completat nişte chestionare după cîte ştiu majoritatea au votat pt.menţinerea bacului , cel puţin noi cei de la licee bune, atunci de ce se vrea acest lucru, se cere marfă pt. fabricile de diplome.
11 iul 03:58
...de anul acesta este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011. nr. vizualizari: 3 Sursa stire: http://www.rtv.net/andronescu-avem-nevoie-de-bacalaureat-diferentiat-vom-organiza-mai-multe-simulari-ale-examenului_35577.html " /> ...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H