Andronescu: Controlul Ministerului Educaţiei la Universitatea Bioterra va începe luni

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, joi, că Universitatea Bioterra din Capitală va fi supusă, începând de lunea viitoare, unor verificări ale Corpului de control al Ministerului Educaţiei, fiind vizat în special modul de "gestionare" a studenţilor, începând cu înmatricularea, şi a notelor.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 19:18
Andronescu: Controlul Ministerului Educaţiei la Universitatea Bioterra va începe luni

Controlul, anunţat iniţial că va demara joi, a fost amânat din pricina faptului că sunt în desfăşurare anchetele organelor abilitate, în dosarul divulgării de subiecte la Universitatea Bioterra.

„Dacă vor exista derapaje, fără îndoială, vom lua măsuri”, a mai spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Realitatea TV.

Întrebată dacă, în urma verificărilor, există riscul ca universitatea să fie închisă, Andronescu a spus: „Există şi acest risc, dar sunt multe alte măsuri până acolo”.

În acelaşi context, ministrul Educaţiei a precizat că, în prezent, Universitatea Bioterra este creditată cu un „grad limitat de încredere”, iar dacă la o evaluare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) se va constata că nu sunt îndeplinite standardele necesare, instituţia poate coborî la „neîncredere”, după care poate urma lichidarea.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, în cazul instituţiilor de învăţământ superior, sunt necesare mecanisme de autoevaluare, prin care „derapajele” să fie constatate şi înlăturate mai uşor.

Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra Bucureşti, a fost reţinut de procurori, joi, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material.

Citeşte şi Prodecani de la Bioterra, URMĂRIŢI PENAL pentru DIVULGAREA de subiecte de licenţă

Citeşte şi Scandalul diplomelor la Bioterra: Anchetatorii voiau să realizeze un flagrant la licenţă


loading...