Andronescu, despre voucherele pentru elevii fără absenţe: În acest moment nu avem bani în buget pentru acest proiect

Vouchere de 10 lei pentru fiecare elev care are o zi cu prezenta integrala, prevede una dintre masurile anuntate de PSD pe site-ul oficial. Masura, care face parte dintr-un document numit "Masuri prioritare pentru semestrul al II-lea", nu are însă finanţarea necesară.

02 iul. 2019, 17:45
Andronescu, despre voucherele pentru elevii fără absenţe: În acest moment nu avem bani în buget pentru acest proiect

Ecaterina Andronescu a declarat că în prezent nu există bani la buget pentru ca guvernul să plătească elevii cu 10 lei pentru fiecare zi în care nu au absențe, proiect anunțat de PSD ca prioritar pentru semestrul al II-lea. Întrebată la Realitatea TV“de unde această măsură” a voucherelor pentru prezența la școală, ministrul Educației a răspuns: “Nu știu să vă explic, dar pot să vă spun că în acest moment sunt câteva proiecte care sunt dedicate școlilor defavorizate sau școlilor cu elevi defavorizați unde acest lucru se poate întâmpla”. Andronescu a spus că “poate la rectificarea bugetară” vor fi alocate fonduri.

Bani pentru prezenţa la şcoală. Elevii vor primi cate 10 lei pentru fiecare zi fără absenţe

Potrivit Raportului de Guvernare al PSD, Măsura 12 prevede „Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”, urmată de o explicație legată de implementare: “plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial”.