Andronescu nu crede că va avea loc o remaniere

O remaniere a guvernului  nu va avea loc. Cel puțin așa crede Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD. Andronescu afirmă că declarațiile pedeliștilor cum că ar fi utilă schimbare unor miniștri reprezintă, de fapt, un joc al PDL pentru a menține forma actualului cabinet.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 18:57
Andronescu nu crede că va avea loc o remaniere

Fosta ministră a educației a declarat la România TV că declarațiile pedeliștilor care s-au arătat favorabili ai remanierii guvernamentale reprezintă, de fapt, o strategie pentru a menține actualul guvern.

„Senzaţia mea, pentru că nu trăim pentru prima oară o asemenea ştire aruncată în presă, este că este un fel de a te juca cu România. Evident că acest guvern trebuia schimbat de mult pentru că nu dă randament, dar nu cred că se va face nici acum (remanierea, n.r.). Ci, este pur şi simplu un joc de glezne, ca să se menţină actuala putere, în continuare la guvernare”, a declarat Andronescu la România TV.

Tot mai multe voci din PDL vor remanierea

Raluca Turcan, Vasile Blaga, sau Elena Udrea sunt printre pedeliştii care au afirmat recent că remanierea ar fi utilă. Lista lor a fost completată sâmbătă de Ioan Oltean, secretarul general al partidului.

„Am mandatat în BPN premierul să facă remaniere dacă va considera necesar, fără ca noi să-l tot tragem de mânecă din când în când şi să-i amintim de acest lucru. Sunt absolut convins că premierul şi preşedintele României, dacă vor aprecia, vor face remanierea fără ca noi, cei care suntem membri ai PDL, să le reamintim din când în când, dând dovadă că suntem mai deştepţi decât ei sau mai preocupaţi de actul de guvernare decâr ar fi prim-ministrul. Aşa cum spunea premierul, remanierea se face şi nu se discută nici în presă, nici la petreceri”, a spus Oltean.

Întrebat dacă el personal consideră că ar fi nevoie de o remaniere, Oltean a spus: „Eu am spus şi altădată că da, dar când, cum şi ce trebuie să se întâmple e la latitudinea premierului şi nu a mea„.