Andronescu: Mă gândesc la măsuri de sancţionare MAI ASPRE pentru elevii care sunt AGRESIVI între ei

Un elev de la Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" din Voluntari a fost înjunghiat în picior, luni, imediat ce a ieşit din şcoală. Zilele trecute o elevă a fost bătută şi umilită de o colegă de şcoală. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, la România TV, că tot ce se întâmplă în unităţile de învăţământ a devenit un fenomen şi trebuie să se ia urgent măsuri. "Trebuie să întărim măsurile de securitate în şcoală, trebuie să întărim sancţiunile", a declarat Andronescu.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 07:05
Andronescu: Mă gândesc la măsuri de sancţionare MAI ASPRE pentru elevii care sunt AGRESIVI între ei

Agresiunile care se petrec în afara şcolii nu pot fi controlate de şcoală. Şcoala nu-şi poate asuma responsabilităţi şi pe stradă. A doua categorie de probleme, cu care fără îndoială ne confruntăm, sunt agresiunile în şcoală. Trebuie să întărim măsurile de securitate. Am vorbit cu ministrul de interne şi sper să găsim împreună alt set de măsuri pentru a încerca să creştem securitatea în şcoală”, a declarat, marţi, Ecaterina Adronescu, la România TV.

În plus, ministrul a declarat la România TV că violenţa este o problemă generală. „Societatea a devenit extrem de agresivă. Este o problemă generală, nu numai o problemă a şcolii. Agresiunile sunt mai multe în afara şcolii decât în şcoală. Trebuie să întărim sancţiunile pentru că fără sancţiuni extrem de dure nu reuşim să potolim acest fenomen. Mă gândesc la măsuri de sancţionare mai aspre pentru elevii care sunt agresivi între ei, în şcoală sau în afara şcolii, şi probabil că va trebui să modificăm regulamentele şcolare aşa încât să întărim sancţiunile„, a completat ministrul.

Un elev de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Voluntari a fost înjunghiat în picior, luni, imediat ce a ieşit din şcoală. Totul a plecat de la o fată, iar cei trei agresori au venit să se răzbune pe elev, pentru că tot încerca să o curteze pe tânără. Incidentul s-a petrecut la doar 150 de metri distanţă de unitatea de învăţământ.

Săptămâna trecută, o elevă din Brăila a fost filmată de o prietenă în timp ce a lovit şi umilit în ultimul hal o altă fată, mărul discordiei fiind, după cum rezultă din dialogul celor două, un băiat.

Eleve la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila, cele două au o discuţie tipică unor adolescente cu probleme sentimentale, în care una este orbită de gelozie şi de un foarte dezvoltat simţ al proprietăţii, iar cea de-a doua răspunde spăşită şi evident speriată. Numai că teama victimei nu a înduioşat-o nicicum pe agresoare, care pe lângă faptul că i-a cerut socoteală a avut grijă să o şi umilească. VEZI VIDEO.

La sfârşitul lunii iunie, un elev de 19 ani a fost înjunghiat de un adolescent de 17 ani. Victima tocmai ieşise de la o probă a examenului de Bacalaureat. Cei doi au început să se certe din cauza unor neînţelegeri mai vechi. Tânărul rănit a ajuns în stare gravă la spital, iar agresorul a fost arestat.