Andy Murray a câştigat turneul de la Brisbane

Cu câteva zile înainte de startul Australian Open, Andy Murray a câştigat primul său turneu de tenis de când l-a angajat ca antrenor pe Ivan Lendl. Scoţianul, numărul 4 mondial, s-a impus în finala turneului unde l-a învins în doar 65 de minute pe ucraineanul Alex Dolgopolov, care a jucat accidentat.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 07:22
Andy Murray a câştigat turneul de la Brisbane

Sub ochii lui Ivan Lendl, fostul campion ceh care acum i-a devenit antrenor, Andy Murray şi-a afirmat clar ambiţiile cu o săptămână înainte de Open-ul Australiei. Scoţianul, care a jucat ultimele două finale la Melbourne, este hotărât mai mult ca oricând să facă marele pas spre trofeu.

El s-a acomodat deja cu mediul australian, câştigând ieri, la Brisbane, al 22-lea titlu din carieră. Oponentul din finală i-a fost ucraineanul Alexandr Dolgopolov, pe care Murray l-a eliminat în patru seturi anul trecut, în sferturile Australian Open.

Acum, meciul a durat doar 65 de minute şi Murray a câştigat categoric, cu scorul de 6-1, 6-3.

Vizibil satisfăcut, scoţianul a admis totuşi după turneu că putea fi eliminat în turul doi, de luxemburghezul Gilles Muller, în timp ce Dolgopolov şi-a cerut scuze pentru tenisul plictisitor, el declarând că a suferit în semifinale o accidentare la muşchii aductori.