Andy Rourke, fostul basist al trupei The Smiths, a murit la vârsta de 59 de ani. Suferea de cancer

În 2005, Rourke a format supergrupul Freebass, împreună cu alţi basişti, Peter Hook, fost membru al New Order şi Joy Division, şi Gary "Mani" Mounfield de la Stone Roses şi Primal Scream.

19 mai 2023, 18:31
Andy Rourke, fostul basist al trupei The Smiths, a murit la vârsta de 59 de ani. Suferea de cancer

Andy Rourke, basistul legendarei trupe rock engleze The Smiths, a murit la vârsta de 59 de ani, după o luptă cu cancerul pancreatic, a anunţat vineri fostul său coleg de trupă.

„Cu profundă tristeţe anunţăm decesul lui Andy Rourke, după o lungă boală de cancer pancreatic”, a scris chitaristul Johnny Marr pe Twitter.

„Andy va fi ţinut minte ca un suflet bun şi frumos de către cei care l-au cunoscut şi ca un muzician extrem de talentat de către fanii muzicii”, a spus Marr.

Lumea medicală este în doliu, s-a stins din viaţă unul dintre marii chirurgi ai României

„Solicităm intimitate în aceste momente triste”, a adăugat el.

Rourke s-a alăturat trupei The Smiths în 1982 şi a cântat alături de formaţie până la despărţire, în 1987, înainte de lansarea celui de-al patrulea album de studio, „Strangeways, Here We Come”, relatează CNN.

În decursul unei cariere muzicale de zeci de ani, el a continuat să cânte alături de Morrissey, liderul The Smiths, în proiectele sale solo după destrămarea grupului, şi a cântat şi cu artişti precum Sinéad O’Connor, The Pretenders, Badly Drawn Boy şi chitaristul Aziz Ibrahim.

În 2005, Rourke a format supergrupul Freebass, împreună cu alţi basişti, Peter Hook, fost membru al New Order şi Joy Division, şi Gary „Mani” Mounfield de la Stone Roses şi Primal Scream.

Doliu în lumea influencerilor – Regina blogurilor pentru mame s-a sinucis la 47 de ani