Angajaţii de la Ministerul Educaţiei pot ieşi din instituţie numai cu bilet de voie de la şefi. Ce se întâmplă dacă întârzie

Angajații din Ministerul Educației nu mai pot ieși din clădirea din Strada General H. M. Berthelot 28-30 fără bilet de voie de la șefi. O notă privind condica de prezență arată că începând de vineri, 21 februarie 2020, toți angajații sunt obligați să semneze condica de prezență din holul instituției până la 8.30.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 10:12

La ora 9.00, toate condicile de prezență vor fi puse la dispoziția Secretarului General, iar persoanele întîrziate după această oră vor semna condica la Cabinetul Secretarului General”, se arată în nota trimisă către toate departamentele din minister, potrivit Hotnews.ro.

În timpul programului de lucru, ieșirea din instituție a angajaților se face doar cu bilet de voie semnat de către superiorul ierarhic”, mai arată aceeași notă. Surse din minister arată că angajații întârziați fără motiv nu mai sunt pontați pentru ziua respectivă.

Potrivit organigramei aprobate de Guvernul Orban, Ministerul Educației și Cercetării are în total 5 secretari de stat și un număr de 770 de angajați.

Citeşte şi: Elevii pot primi ajutor financiar de 200 de euro ca să-şi cumpere calculatoare. Care sunt condiţiile

Planul de şcolarizare prevede o creştere cu 29% a claselor de învăţământ

Planul de şcolarizare pentru perioada 2020-2021 prevede o creştere cu 29% a claselor de învăţământ profesional tehnic şi profesional dual, comparativ cu cifrele din acest an şcolar, în contextul în care piaţa muncii are nevoie de personal calificat pregătit în cele două forme de şcolarizare, a declarat vineri, la Deva, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE DIN CAUZA GRIPEI în România. Cele mai multe sunt în Bucureşti

Cu acest prilej a fost lansată în judeţul Hunedoara campania de promovare a învăţământului profesional şi tehnic şi a învăţământului profesional dual, denumită „Meseria face diferenţa”, ministrul Educaţiei subliniind importanţa învăţământului profesional dual, informează Agerpres.

Este o campanie de conştientizare a importanţei meseriei, pentru că toţi – decidenţi şi oameni de rând, înţelegem cu toţii că este nevoie de forţă de muncă, de oameni bine pregătiţi şi această campanie, de fapt, să fie şi în acord cu cererea de pe piaţa muncii pentru că operatorii economici au nevoie de sprijinul nostru, al Educaţiei, pentru a avea o forţă de muncă, spuneam mai devreme, calificată. (…)

Este foarte important de ştiut că aceste clase (de învăţământ profesional dual, n.r.) se fac numai în parteneriat cu operatorii economici. Ei vin către inspectoratele şcolare cu cerere, în felul acesta parteneriatul se realizează nu numai cu şcoala, ci şi cu Inspectoratul Şcolar şi, implicit, cu Ministerul Educaţiei„, a explicat Monica Anisie.