Angajări 2023. Jobul plătit cu 1.900 de euro net pe lună, plus bonusuri de performanţă şi zile libere suplimentare. Te angajează pe loc!

Un angajat pe poziţia de manager financiar are un salariu care variază, în medie, între 1.400 şi 1.900 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

31 mai 2023, 21:16
Angajări 2023. Jobul plătit cu 1.900 de euro net pe lună, plus bonusuri de performanţă şi zile libere suplimentare. Te angajează pe loc!

Angajări 2023. Un angajat pe poziţia de manager financiar are un salariu care variază, în medie, între 1.400 şi 1.900 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„O astfel de poziţie poate fi ocupată de o persoană cu expertiză şi experienţă în domeniul financiar: absolvenţi în finanţe sau contabilitate, contabilii care au acumulat experienţă semnificativă în domeniul contabilităţii şi care au dobândit cunoştinţe solide în planificarea financiară. Managerul financiar este o poziţie cheie în departamentul financiar al unei organizaţii şi este responsabil de gestionarea aspectelor financiare şi contabile. O astfel de poziţie poate fi ocupată de o persoană cu expertiză şi experienţă în domeniul financiar: absolvenţi în finanţe sau contabilitate, contabilii care au acumulat experienţă semnificativă în domeniul contabilităţii şi care au dobândit cunoştinţe solide în planificarea financiară, analiza financiară, bugetare şi alte aspecte financiare pot avansa către roluri de management financiar, specialişti în analiză financiară sau profesionişti cu experienţă în managementul financiar. Pentru o astfel de poziţie se caută candidaţi specialişti care pot primi până la 1.900 de euro pe lună“, a explicat Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Angajări 2023. Răsturnare de situaţie, se caută masiv această categorie. Salarii mari şi bonusuri atractive

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri de performanţă, zile libere suplimentare, traininguri şi cursuri, programe de învăţare continuă şi asigurare medicală.

În prezent, 1.829 de posturi vacante pentru poziţia de manager financiar sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Iaşi, Cluj, Bucureşti, Constanţa.

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție – HIRE

Angajări 2023. BestJobs: Mai mult de jumătate dintre candidaţii Generaţiei Z consideră că salariile pentru nivelul lor de experienţă sunt prea mici. 2 din 5 nu se angajează în domeniul studiat

Tinerii cu vârsta între 18 şi 24 de ani reprezintă 20% din totalul candidaţilor şi realizează aproximativ 100.000 aplicări pe lună pe platforma de recrutare online BestJobs. 64% dintre respondenţii din Generaţia Z consideră că salariile pentru nivelul lor de experienţă sunt foarte mici, iar mai mult de jumătate consideră că mediul de lucru este unul stresant pentru ei, arată un sondaj publicat de platformă. În eforturile de găsire a jobului potrivit, tinerii au descoperit că abilităţile de comunicare şi cele digitale sunt esenţiale.
”Candidaţii din Generaţia Z devin tot mai activi pe piaţa muncii, iar angajatorii simt tot mai mult impactul lor asupra actualului model de muncă. An de an, tinerii Generaţiei Z reprezintă un procent tot mai mare din populaţia aptă de muncă, deşi rata de şomaj în rândul acestora s-a menţinut la 22,2% în primele 3 luni ale anului 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Totodată, pe platforma de recrutare online BestJobs, tinerii cu vârsta între 18 şi 24 de ani reprezintă 20% din totalul candidaţilor şi realizează aproximativ 100.000 aplicări pe lună”, arată platforma.

Angajări 2023: 1000 de euro pe lună, muncă remote, tichete de masă, abonament clinică privată de sănătate, zile libere suplimentare şi prime de sărbători

Angajări 2023. Candidaţii între 18 şi 24 de ani aplică predominant la internship-uri şi joburi entry-level, din Vânzări, Marketing,Financiar şi IT, 40% dintre ei declarând că primul job nu a fost în domeniul pe care l-au studiat, după cum arată datele celui mai recent sondaj BestJobs.

Prima impresie despre piaţa muncii a fost că salariile pentru nivelul lor de experienţă sunt foarte mici, după cum declară 64% dintre respondenţii Gen Z ai sondajului BestJobs. În plus, consideră că mediul de lucru este unul stresant pentru ei (52%), că şefii au aşteptări prea mari (34%) şi că volumul de muncă este substanţial (27%).

„Noua generaţie de candidaţi începe să ocupe o parte tot mai mare din volumul total de angajaţi şi astfel îşi fac simţit tot mai mult impactul. Ei evoluează foarte rapid şi au încredere mult mai mare în propriile instincte şi valori, motiv pentru care mulţi dintre ei nu ajung să lucreze în domeniul studiat dacă ofertele sau condiţiile nu le sunt pe plac. În plus, pretenţiile lor financiare sunt mai mari în ciuda lipsei de experienţă, iar mentalitatea conform căreia e nevoie să îţi sacrifici stilul de viaţă pentru a dobândi cunoştinţe profesionale nu li se potriveşte. Vedem totodată şi cât de mult s-au schimbat aşteptările privind viaţa profesională de la o generaţie la alta şi anticipăm schimbări semnificative în modelul actual de muncă, ca urmare a evoluţiei Gen Z pe piaţa muncii”, spune Ana Vişian, BestJobs România.

Cei mai mulţi dintre ei şi-au propus să rămână la primul job între 1 şi 2 ani, pentru a căpăta experienţă şi pentru a completa corespunzător CV-ul. Totuşi, dacă întâmpină nemulţumiri, 52% dintre ei au de gând să le adreseze superiorilor în speranţa de a vedea schimbări, 31% vor încerca să se adapteze, 11% îşi vor da demisia, iar 6% vor încerca să negocieze pentru un salariu mai mare.

În eforturile de găsire a jobului potrivit, tinerii au descoperit că abilităţile de comunicare şi cele digitale sunt esenţiale.

Dintre cei care au intrat recent în câmpul muncii, 72% spun că cei mai mulţi colegi fac parte din alte generaţii, iar 54% au observat că există diferenţe mari în cum abordează celelalte generaţii jobul.

Părerile sunt împărţite în rândul angajaţilor trecuţi de 25 de ani, care au în echipă colegi mai tineri. Pe de-o parte, aceştia apreciază că lucrând alături de persoane din Generaţia Z au parte de viziuni noi (37%), că pot învăţa din modul lor de viaţă (23%) şi că pot rămâne adaptaţi tendinţelor (40%).

Pe de altă parte, colegii tineri le-au dovedit şi că le este greu să respecte programul strict de lucru (34%), că nu sunt mereu responsabili cu sarcinile lor (25%) şi că nu se implică foarte mult în activităţile menite să crească coeziunea echipei (35%).

Şi angajatorii se aşteaptă la anumite provocări în recrutarea tinerelor talente. Printre cele mai des menţionate se numără lipsa pregătirii profesionale şi nevoia de a aloca resurse mai mari formării lor (29%), pretenţiile prea mari în raport cu nivelul lor de experienţă (27%) şi adaptarea mai dificilă la mediul de lucru, comparativ cu colegii experimentaţi (17%). Totuşi, ei văd şi avantaje, printre care enumeră dorinţa şi energia pentru a învăţa lucruri noi (35%), impactul pozitiv asupra colegilor privind actualele tendinţe tehnologice. (44%) şi noile abordări asupra muncii (22%).

Sondajul a fost realizat în perioada aprilie-mai, cu 1.997 de utilizatori de internet, dintre care 55% angajaţi cu vârsta până în 25 de ani, 30% angajaţi cu vârsta peste 25 de ani şi 15% recrutori.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. Cu o experienţă de peste 22 de ani în domeniu, În orice moment, pe BestJobs sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii.