Angajări 2023. Se caută mecanici, salarii de 5000 de lei pe lună în ţară/2500 euro în străinătate

Deficitul de muncă este enorm în România. Se caută lucrători în cele mai diverse domenii, dar cel mai mult acei poteniţali aboslvenţi de şcoli profesionale, desfiinţate după 1989.

12 mai 2023, 14:56
Angajări 2023. Se caută mecanici, salarii de 5000 de lei pe lună în ţară/2500 euro în străinătate

Angajări 2023. Un angajat pe poziţia de mecanic de camioane sau de utilaje are un salariu care variază între 700 şi 1.100 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Transportul rutier este cea mai utilizată metodă de transport a mărfurilor la nivelul UE, la nivel naţional înregistrând în 2022 o creştere cu 6,9% a volumului de mărfurilor transportate, comparativ cu perioada similară din 2021, conform datelor INS. Companiile de transporturi au parcuri mari de camioane, pregătite pentru a face faţă cererii mari de transport al produselor pe teritoriul României dar şi internaţional. Rolul unui mecanic camioane este să facă mentenanţa, reparaţiile şi verificările înainte de plecarea în cursă a camioanelor. Pentru asta, un candidat la acest rol are nevoie de experienţă în întreţinerea, repararea şi revizia motoarelor de camioane, pregătire în domeniul auto sau mecanic, cu experienţă practică în mecanică, dar şi bună înţelegere tehnică şi înţelegerea desenelor tehnice şi mecanice. Ofertele de angajare sunt atât la nivel naţional, cu oferte salariale de 700 – 1100 euro net lunar, dar şi în UE, în ţări precum Olanda, Belgia sau Irlanda, cu oferte salariale care depăşesc 2.500 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Angajări 2023. Aproape 2.900 de locuri au fost scoase la concurs în instituţiile de formare a agenţilor de poliţie şi subofiţerilor. Când încep înscrierile
Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: prime de sărbători, decontarea transportului, cantină cu masă caldă în fiecare zi şi bonus de performanţă.

În prezent, 2.503 de posturi vacante pentru poziţia de mecanic camioane/utilaje  sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai mult anunţuri sunt în Braşov, Oradea, Târgu-Mureş, Bucureşti şi la nivel internaţional.

Cât trebuie să câştigi ca să trăieşti la fel de bine ca în Bucureşti şi în marile oraşe din Europa? Circa 2.500 de euro pe lună în Bucureşti sunt „echivalentul“ a 5.100 de euro în Paris

Un bucureştean care câştigă lunar 2.450 de euro (puţin peste 12.000 de lei) ar trebui să câştige 4.100 de euro la Viena, 4.650 de euro la Londra şi 5.100 de euro la Paris pentru a-şi permite acelaşi nivel de trai, arată datele InvestRomania, o agenţie a guvernului al cărei rol este acela de a promova şi facilita investiţiile străine pe plan local.

„Dacă o comparăm cu alte ţări europene, România este o destinaţie accesibilă. Costul vieţii în România, în special în Bucureşti, este aproape la jumătate faţă de cel din marile oraşe din Occident precum Viena, Londra, Berlin şi Paris. Mai mult, este mai mic decât cel din oraşele-capitală din Europa Centrală şi de Est, mai exact Varşovia, Praga şi Budapesta“, scrie pe site-ul InvestRomania.

Angajări 2023. Loc de muncă plătit cu 700 de lei/zi, voucher pentru două mese şi 300 de euro bani de chirie
Deşi există diferenţe şi în interiorul regiunii Europa Centrală şi de Est, ele sunt mai mici. De departe cea mai scumpă e viaţa în Praga, pe când Bucureştiul şi Budapesta sunt comparabile, fiind despărţite de doar câteva zeci de euro pe lună.

Deşi cel mai frecvent sunt comparate salariile medii din anumite oraşe sau ţări, acest indicator nu este unul suficient de relevant, fiind necesară punerea lui în contextul preţurilor şi al cheltuielilor în general. Mai exact, deşi salariul mediu din Romania, spre exemplu, este de câteva ori mai mic decât cel din Germania, şi preţurile sunt mai mici. Trebuie văzut însă cu cât.