Angajări la primărie doar dacă ştii cum se bagă un elefant în frigider

Angajări la primărie. Într-o instituţie din Maramureș, posturile scoase la concurs vin la pachet cu o probă specială pentru candidați: un test de logică. Întrebările aparent simple îi pun, însă, în dificultate pe cei care aspiră la un loc de muncă în administrația publică locală.

15 iun. 2021, 22:08
Angajări la primărie doar dacă ştii cum se bagă un elefant în frigider
Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare

Angajări la primărie. Din cele 35 de posturi disponibile în primăria Mireșu Mare, județul Maramureș, doar 14 sunt ocupate în prezent. Mulți dintre candidații care ajung în instituție, hotărâți să se angajeze acolo, renunță din cauza testelor de logică, care este probă obligatorie de concurs.

Vin oamenii aici și avem o discuție clară. Vreți să ocupați postul acesta? Eu vă dau aceste teste, vă rog să le completați și vedeți dacă vi se potrivește. De regulă, cei care își dau seama ca nu li se potrivește, nu mai participă la concurs.

Sunt foarte mulți care lucrează în administrația publică și nu li se potrivește, au auzit ei că salariile sunt bune și nu trebuie să facă nimic, sau mai nimic, dar nu-i chiar așa…

Omul ăla dacă nu are logică, nu ai pe ce să construiești. Omul ăla învață greu… „Nu se poate, nu-i normal, nu fac, mi-e frică”, și cetățeanul are de suferit.„, a declarat Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.

Citeşte şi: Primele imagini cu familia distrusă din Maramureș. Mama și-a ucis cei doi copii, apoi l-a sunat pe soț: „A dat cu ei de pământ, fetița încă sufla, băiețelul era galben tot”

Angajări la primărie doar dacă ştii cum se bagă un elefant în frigider

Una dintre întrebările de logică la care trebuie sa răspundă candidații este cum poți să bagi un elefant în frigider.

Asta-i prea… un elefant ca să îl bagi în frigider, trebe să te gândești că nu se poate băga un elefant…/ Nu-l pot băga, că nu încape un elefant în frigider/ Asta nu mă întrebați, că eu nu candidez la astea, nu știu să vă spun…/ Păi depinde ce frigider e, ce marcă e frigiderul„, au răspuns câţiva cetăţeni, potrivit Digi 24.

Răspunsul corect la întrebarea „Cum bagi un elefant în frigider?” este: „Deschizi ușa, bagi elefantul, închizi ușa”.


loading...