Percheziţii de amploare la Primăria Cojasca. Mascaţii au descins şi în locuinţa edilului. Sunt suspiciuni de fraudă cu vize de flotant, cu nici două săptămâni înainte de alegeri

Percheziţii de amploare au loc marţi dimineaţă la Primăria localităţii Cojasca din Dâmboviţa, precum şi la casa edilului. Primarul comunei dâmboviţene, Victor Gheorghe, este anchetat într-un dosar penal deschis în legătură cu acordarea mai multor vize de flotant.

15 iun. 2021, 10:49
Percheziţii de amploare la Primăria Cojasca. Mascaţii au descins şi în locuinţa edilului. Sunt suspiciuni de fraudă cu vize de flotant, cu nici două săptămâni înainte de alegeri
foto: Adevărul

Sunt percheziţii de amploare la Primăria Cojasca, judeţul Dâmboviţa. Există suspiciuni de fraudă cu vize de flotant înainte de alegerile pentru consiliul local.

Mascaţii au descins marţi dimineaţă la Primăria localităţii Cojasca, dar şi la casa edilului Victor Gheorghe. Şase persoane, printre care şi primarul, au fost conduse la audieri.

Potrivit Realitatea PLUS, edilul, alături de alţi funcţionari, este bănuit că ar fi pus 67 de persoane să-şi facă vize de reşedinţe fictive, în contextul în care în localitate au loc alegeri pentru consiliul local. Vizele de flotant ar fi fost eliberate pentru persoane care nu au locuit niciodată în imobilele respective și nici măcar proprietarii nu ar fi știut că la adresele lor au fost eliberate astfel de documente.

Pe 27 iunie, în localitate se desfăşoară alegeri pentru consiliul local, dizolvat ca urmare a neadoptării nici unei hotărâri timp de trei luni consecutiv.

Citeşte şi: SARS-Cov-2 a fost creat într-un laborator din China, spun doi experţi internaţionali. „Virusul a dobândit cea mai rară şi nenaturală combinaţie, folosită doar de cercetători”

Potrivit Adevărul, Prefectura Dâmboviţa ar putea organiza noi alegeri în comuna dâmboviţeană Cojasca, pentru că de mai bine de patru luni, Consiliul Local nu s-a întrunit în nicio şedinţă. Din acest motiv, Prefectura Dâmboviţa a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Cojasca.

„În temeiul dispoziţiilor art. 143 alin. (2) din Codul Administrativ, Prefectul judeţului Dâmboviţa a solicitat Tribunalului Dâmboviţa să constate dizolvarea de drept, în condiţiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602/28.10.2020) şi până la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deşi a fost legal convocat, nu s-a întrunit în nicio şedinţă ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020- februarie 2021”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

La Tribunalul Dâmboviţa a fost deschis dosarul nr. 922/120/2021, iar instanţa va decide situaţia CL Cojasca după analiza situaţiei şi a înscrisurilor. „În situaţia în care va constata dizolvarea de drept, în termen de 90 de zile, la o dată stabilită de Guvernul României, vor fi organizate alegeri pentru noul consiliu local”, mai arată Prefectura Dâmboviţa.

Primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe (PSD), a declarat că motivul pentru care nu s-a întrunit Consiliul Local a fost lipsa de cvorum, conform Adevărul. Cei şapte membri PNL din CL Cojasca nu s-ar fi prezentat la convocări, să stea la aceeaşi masă cu cei opt consilieri PSD. Surse din PNL au declarat că organizaţia locală din Cojasca nu a acceptat că a pierdut majoritatea la limită şi vrea să fie organizate din nou alegerile, sperând la un rezultat mai bun.

Citeşte şi: Ce conține cel mai scump burger din România. Costă 1000 de euro și e preparat cu foiță de aur. Creația unui concurent de la Chefi la Cuțite