Angajat al Finanţelor Publice Braşov, cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită

Un angajat al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Braşov este cercetat de DNA Târgu Mureş, sub control judiciar, pentru luare de mită, după ce i-ar fi cerut unui om de afaceri o mie de euro pentru a-i favoriza firma, în cadrul unui control. El a fost prins în flagrant, joi, când primea 4.700 de lei de la omul de afaceri, în parcarea unui centru comercial.

14 mart. 2019, 14:57
Angajat al Finanţelor Publice Braşov, cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând din 14 martie, a inculpatului Dumitru Popa, referent superior la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (D.G.R.F.P.) Braşov, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul acestei luni, cu ocazia unui control care se desfăşura la o societate comercială, Dumitru Popa, în calitatea menţionată, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000 de euro, în schimbul favorizării firmei respective, în sensul de a nu propune efectuarea unei inspecţii fiscale privind activitatea desfăşurată de agentul economic pe ultimii cinci ani.

În acest context, joi, inculpatul a primit în parcarea unui complex comercial de la omul de afaceri suma de 4.700 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată DNA Târgu Mureş cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu desfăşoare nicio activitate în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau în nicio altă activitate de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor în cadrul unei autorităţi publice sau instituţii publice.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.