Angajat al Penitenciarului Jilava, infectat cu coronavirus. Bărbatul ar fi intrat în contact cu 494 de deţinuţi

Potrivit ANP, un angajat de la Penitenciarul București-Jilava este infectat cu noul coronavirus. Acesta este al treilea caz de COVID-19 confirmat în penitenciarele din România.

21 apr. 2020, 14:22
Angajat al Penitenciarului Jilava, infectat cu coronavirus. Bărbatul ar fi intrat în contact cu 494 de deţinuţi

UPDATE: Potrivit stiripesurse.ro, în urma finalizării anchetei epidemiologice s-a stabilit că angajatul de la Penitenciarul Jilava infectat cu coronavirus ar fi intrat în contact cu 34 de cadre și 494 deținuți.

Conducerea penitenciarului a decis să trimită în izolare la domiciliu personalul implicat. DSP Ilfov îi va testa, în cursul zilei de miercuri, pe toți cei 34 de angajați.

Aceleași surse au precizat că DSP a decis ca cei 494 de pușcăriași să intre și ei, pentru 14 zile, în carantină, iar starea lor de sănătate va fi monitorizată.

„Vă informăm că, marți, 21.04.2020, un angajat al Penitenciarului București-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Polițistul de penitenciare a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască, mănuși), și nu a intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte. Testarea specifică a survenit ca urmare a prezentării unei stări febrile, simptomatologia indicată nemanifestându-se în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

În conformitate cu metodologia de intervenție la nivel intern, s-a procedat la informarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov și, în prezent, se identifică posibilii contacți ai angajatului.

Polițistul de penitenciare se afla la domiciliu, conform planificării, din data de 13.04.2020.

Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul București-Jilava”, a anunțat ANP.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, un medic de la spitalul-penitenciar Dej şi un angajat al Penitenciarului Giurgiu au fost confirmaţi cu coronavirus.

Citeşte şi Dosar penal pentru două femei infectate cu coronavirus care au fugit din Spitalul Colentina cu un taxi