Angajat DNA, prins în flagrant cu o mită de 6.000 de euro. A fost arestat chiar de către colegii săi!

Un angajat din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a fost arestat de către colegii săi din DNA, după ce a fost prins în flagrant că a primit o mită de 6.000 de euro.

17 nov. 2021, 12:34
Angajat DNA, prins în flagrant cu o mită de 6.000 de euro. A fost arestat chiar de către colegii săi!

Angajat DNA, prins în flagrant cu o mită de 6.000 de euro. DNA a remis un comunicat conform căruia specialistul Nicolae Răzvan Despa a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea o tranșă de 6.000 de euro din suma totală de 12.000 de euro pe care o ceruse unei firme, ca să o ajute să câștige o licitație chiar cu Direcția Națională Anticorupție.

Angajat DNA, prins în flagrant cu o mită de 6.000 de euro

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 noiembrie 2021, a inculpatului DESPA NICOLAE RĂZVAN, specialist în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu. Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance”, se arată în comunicatul procurorilor DNA..

DNA primeşte o nouă lovitură. ICCJ a decis că procurorii anticorupţie nu mai pot ancheta abuzul în serviciu dacă paguba este mai mică de 200.000 de euro

„În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 17 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai precizează comunicatul procurorilor DNA.


loading...