Angajată a Primăriei Capitalei, REŢINUTĂ pentru evaziune fiscală

Directorul executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a fost reţinut. Potrivit DNA, Mirela Ercuţă este cercetată pentru evaziune fiscală în formă continuată.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 12:35
Angajată a Primăriei Capitalei, REŢINUTĂ pentru evaziune fiscală

Potrivit unui comunicat DNA, în sarcina Mirelei Ercuţă, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

De asemenea, ERCUŢĂ COSMIN RADU, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent asistent manager la o societate comercială din Bucureşti, este cercetat pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit DNA, „în perioada 2007-2008, Ercuţă Cosmin Radu şi Ercuţă Mirela, în calitate de administratori în drept şi în fapt la SC MORPHEUS SRL Brăila (transformată ulterior în SC BUJOR DE PĂDURE SRL Tulcea), SC SILDUD AGRO SRL Dudeşti, judeţul Brăila şi SC TESEUS SRL Brăila, societăţi prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata către bugetul general consolidat al statului a impozitului pe profit şi TVA, în sumă totală de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro)”.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 13 mai 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 ore, fiind prezentaţi la data de 14 mai 2013, Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Propunerea  de arestare preventivă a fost formulată şi ca urmare a sustragerii celor două persoane de la urmărirea penală.

În trecut, Mirela Ercuţă, şefă în cadrul Direcţiei de Relaţii Publice a Primăriei Capitalei, a mai fost pe prima pagină a ziarelor din România după ce numele ei a apărut pe lista beneficiarilor de locuinţe sociale, după ce comisia specială din primărie a stabilit că aceasta îndeplineşte cu brio condiţiile prevăzute de Legea 114/1996 a Locuinţei, actualizată în 2008. Angajata primăriei deţinea, potrivit declaraţiei de avere, un teren de 5 hectare, o leafă de 30.000 de lei anual şi un Volvo.