Angajată a primăriei Copșa Mică, cercetată pentru delapidare. A virat în contul ei și al fiicei sale peste 180.000 de lei

O angajată a Primăriei Copşa Mică (Sibiu) este cercetată pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, după ce, timp de patru ani, a virat în contul său şi al fiicei sale peste 180.000 de lei din banii instituţiei, informează news.ro. Femeia a întocmit 320 de documente cu date false.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 19:13
Angajată a primăriei Copșa Mică, cercetată pentru delapidare. A virat în contul ei și al fiicei sale peste 180.000 de lei

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, o femeie domiciliată în satul Motiş este cercetată sub control judiciar sub suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, ambele în formă continuată şi uz de fals, informează news.ro. 

„În fapt, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate din oficiu de către poliţiştii specializaţi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a rezultat faptul că femeia, în perioada ianuarie 2014 – mai 2018, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, dar prin acte materiale distincte şi succesive, cu frecvenţă lunară, a dispus fără drept de suma de 120.038 de lei. Femeia, folosindu-se de prerogativele conferite de funcţia pe care o ocupa în cadrul unei instituţii publice din Copşa Mică, în perioada mai sus menţionată, ar fi dispus fără drept de sumele aflate în contul respectivei unităţii administrativ teritoriale, fie prin transferul lunar al unor sume, fără nicio justificare, în conturi personale, fie prin acordarea unor sporuri necuvenite sieşi”, a transmis IPJ Sibiu.

Femeia, angajată a Primăriei Copşa Mică, a virat şi în contul fiicei sale, în perioada iunie 2014 – decembrie 2015, în total 57.736 lei, prin viramente lunare.

Pejudiciu total creat este de 186.024 de lei, fiind întocmite peste 320 de documente care conţin date nereale pe care le-a folosit pentru însuşirea de sume necuvenite.

La data de 22 ianuarie femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi prezentată în data de 23 ianuarie Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş care a dispus cercetarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citește și:

FRF, prima reacţie după ce a intrat în vizorul DIICOT. Dosar penal pentru săvârşirea de INFRACŢIUNI GRAVE