Angajată OMS și familia ei, uciși în Fâşia Gaza! Femeia a murit cu bebelușul său de șase luni în brațe: „Nu am cuvinte pentru a descrie durerea noastră”

Războiul din Orientul Mijlociu este departe de a se încheia. În luptele dintre armata israeliană și gruparea paramilitară palestiniană Hamas mor, din păcate, cetățeni nevinovați printre care și oameni veniți special în zona de conflict să acorde o mână de ajutor victimelor. Printre aceștia se numără și o angajată a OMS care a murit împreună cu familia sa în timpul luptelor din Gaza.

22 nov. 2023, 19:58
Angajată OMS și familia ei, uciși în Fâşia Gaza! Femeia a murit cu bebelușul său de șase luni în brațe: „Nu am cuvinte pentru a descrie durerea noastră”
Angajată OMS și familia ei, uciși în Fâşia Gaza! Femeia a murit cu bebelușul său de șase luni în brațe: „Nu am cuvinte pentru a descrie durerea noastră”

Angajată OMS și familia ei, uciși în Fâşia Gaza! Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat că femeia în vârstă de 29 de ani a murit împreună cu bebelușul său de șase luni, soțul și cei doi frați ai săi.

Citește și Acord între Israel și Hamas pentru un armistițiu de patru zile: teroriștii vor elibera 50 de ostatici. Netanahu: ”Vom continua războiul până ne vom atinge toate obiectivele”

Angajată OMS și familia ei, uciși în Fâşia Gaza!

”O angajată a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bebeluşul ei de 6 luni, soţul şi doi fraţi au fost ucişi în luptele din Fâşia Gaza. Nu am cuvinte pentru a descrie durerea noastră”, a scris şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, marţi seara, pe platforma X, potrivit AFP.

Potrivit OMS, încă de la începutul războiului angajata organizației împreună soțul său au luat decizia de a se adăposti în casa părinților femeii din partea de sud a Fâșiei Gaza.

Din păcate, casa în care angajata OMS se adăpostea împreună cu bebelușul de șase luni, soțul și cei doi frați ai săi a fost bombardată, iar toți cei care se aflau în locuință au murit pe loc.

Încă de la începutul războiului dintre Israel și Hamas ONU a deplâns cele mai multe decese printre angajaţii săi la Agenţia de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA). Până acum și-au pierdut viața 108 dintre membrii organizației.

Mai mult,  67 de instalaţii ale ONU au fost lovite în lupte, 17 dintre ele în atacuri directe, a declarat recent comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini.

„Cele mai multe dintre ele au fost în zone centrale şi în sud (în Fâşia Gaza), unde oamenilor li s-a promis securitate (…) Nici măcar nu mai putem proteja oamenii sub drapelul Naţiunilor Unite”, a transmis comisarul general al UNRWA.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au transmis sâmbătă că au preluat controlul asupra a 11 posturi militare din Fâşia Gaza de la începutul campaniei terestre, relatează DPA.

IDF a raportat, de asemenea, că a atacat mai multe tuneluri şi presupuşi terorişti pe teritoriul palestinian peste noapte, în timp ce marina a lovit depozitele de arme Hamas vineri seara.

Tirurile de rachete din Gaza în sudul Israelului au continuat sâmbătă, cu sirenele de raid aerian sunând într-o comunitate de frontieră din apropierea Fâşiei Gaza. Războiul din Gaza, aflat acum în cea de-a 36-a zi, a început pe 7 octombrie cu atacurile Hamas asupra Israelului şi bombardamentele ulterioare ale Israelului asupra Fâşiei Gaza.

Israelul şi-a revizuit vineri numărul oficial estimat al morţilor în atacurile din 7 octombrie, scăzând numărul la aproximativ 1.200 de persoane, faţă de estimarea iniţială de peste 1.400.

Campania militară israeliană din Gaza a ucis 11.078 de persoane, majoritatea civili, şi a rănit peste 27.490, conform ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

Citește și Liderul Hamas anunţă că gruparea teroristă este aproape de un armistiţiu cu Israelul