Liderul Hamas anunţă că gruparea teroristă este aproape de un armistiţiu cu Israelul

Hamas a anunţat marţi că se apropie de "încheierea unui acord de armistiţiu" în Fâşia Gaza, a declarat liderul mişcării islamiste palestiniene, Ismail Haniyeh.

21 nov. 2023, 09:24
Liderul Hamas anunţă că gruparea teroristă este aproape de un armistiţiu cu Israelul

„Mişcarea (Hamas) le-a dat răspunsul său fraţilor din Qatar şi mediatorilor. Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, a spus Haniyeh, citat într-un scurt mesaj pe contul Telegram al mişcării palestiniene.

Tancurile israeliene ar fi înconjurat spitalul indonezian din Gaza, unde ministerul sănătăţii condus de Hamas a declarat că 12 persoane au fost ucise duminică seara, relatează BBC.

Directorul spitalului, Dr. Marwan Al-Sultan, a declarat pentru BBC că departamentul de îngrijire postoperatorie a fost lovit, iar trupele se aflau la doar 20 de metri distanţă.

Luni seara, el a declarat că la faţa locului încă se mai auzeau împuşcături intermitente.

Armata israeliană a declarat că forţele sale au vizat „teroriştii” care au deschis focul asupra lor din interiorul spitalului.

Citeşte şi: Un cetăţean român se afla printre membrii echipajului navei Galaxy Leader, capturată de rebelii Houthi, în Marea Roșie 

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-a declarat „consternat”. „Lucrătorii din domeniul sănătăţii şi civilii nu ar trebui niciodată să fie expuşi la o asemenea oroare, şi mai ales în timp ce se află în interiorul unui spital”, a scris Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf al-Qudra, a acuzat Israelul că „îşi strânge laţul” în jurul spitalului din nordul enclavei, iar ulterior a declarat agenţiei de presă AFP că 200 de pacienţi au fost evacuaţi cu autobuzul la spitalul Nasser din Khan Younis.

El a precizat că Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) ajută la coordonarea evacuării celor 400 de pacienţi rămaşi.

Citeşte şi: Prețuri mai mari la gazele naturale! Impactul războiului Israel-Hamas și al temperaturilor scăzute se simte în portofele