Angajata pusă să rupă hârtii A CÂŞTIGAT procesul cu firma VIDEO

"Tocătorul uman de hârtii" a câştigat în primă instanţă procesul cu angajatorul. Este vorba despre femeia care, după ce şi-a câştigat în instanţă înapoi locul de muncă, firma a obligat-o să distrugă manual documente considerate a fi secrete.

06 oct. 2014, 15:04
Angajata pusă să rupă hârtii A CÂŞTIGAT procesul cu firma VIDEO

Drama prin care a trecut angajata la locul de muncă a fost condamnată şi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării care a anunţat că a amendat la finalul anului trecut compania Assystem România cu 20.000 lei, pentru discriminare, hărţuire şi încălcare a dreptului la demnitate, scrie hotnews.ro.

Timp de câteva săptămâni, femeia a avut ca unică sarcină să rupă hârtii cu mâinile. Asta după ce a contestat în instanţă propria demitere. Ea fusese dată afară din multinaţionala în care lucra ca secretară. A atacat în instanţă demiterea, magistraţii i-au dat dreptate şi l-au obligat pe angajator să o reprimească la muncă.

Cei de la Combaterea Discriminării au fost şocaţi de această poveste.

„N-am mai întâlnit. Din puţinele mele cunoştinţe tehnice într-o lume evoluată din punct de vedere al soluţiilor informatice şi tehnice există modalităţi de protecţie a unor date confidenţiale altele mecanizate, decât manuale”, a declarat Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

La nouă luni de la hotărârea Consiliului pentru Combaterea Discriminării, prima instanţă de judecată a respins cererea companiei de a anula decizia de discriminare şi a obligat-o să îi plătească fostei angajate 3.000 lei cheltuieli de judecată.

Citeşte şi Amenzi de 2,27 milioane de lei şi 174 de persoane depistate muncind la negru