Angajate ale unei fabrici din Bârlad la spital, după ce au băut apă infestată

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă la o fabrică de confecţii din Bârlad după ce două angajate ale societăţii au ajuns la spital în urma consumului de apă infestată cu e-coli şi enterococcus provenind dintr-un bazin propriu al fabricii.

17 iun. 2013, 18:29
Angajate ale unei fabrici din Bârlad la spital, după ce au băut apă infestată

Două angajate ale fabricii de confecţii din Bârlad, în vârstă de 31 şi 50 de ani, au ajuns la spital după ce au acuzat, la fel ca şi alte colege de muncă, dureri abdominale puternice, scaune diareice, vomă şi febră, la scurt timp de la consumul de apă dintr-un bazin aflat în incinta unităţii. În consecinţă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prelevat probe de apă din respectivul bazin, iar în urma analizelor de laborator s-a constatat că parametrii bacteriologici nu sunt corespunzători.

„Analizele de laborator au reliefat faptul că apa conţine bacterii coliforme, respectiv e-coli şi enterococcus. În consecinţă, s-a dispus golirea imediată a bazinului de depozitare a apei, curăţarea, clorinarea şi clătirea acestuia, urmând ca, odată cu reumplerea rezervorului, să se dispună noi analize de laborator”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, potrivit Mediafax.

Bazinul cu apă din fabrica de confecţii unde au apărut probleme este alimentat atât dintr-un puţ propriu, cât şi din reţeaua publică a municipiului Bârlad. În urma analizelor de laborator efectuate pe probe recoltate după curăţarea rezervorului s-a constatat că apa este potabilă.