Angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii, demişi la o zi de când şi-au declarat susţinerea pentru noul guvern

Publicat: Miercuri, 12 Iunie 2019 10:18 // Actualizat: Miercuri, 12 Iunie 2019 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Şase angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii din Republica Moldova, demişi la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern.

Şase angajaţi ai Direcţiei 6 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) din Republica Moldova au fost demişi miercuri din funcţie, la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern, condus de Maia Sandu, relatează Unimedia şi Ziarul de Gardă.

Şeful IGP demis de Guvernul Sandu, Alexandru Pînzari, a anunţat că a fost demarată o anchetă de serviciu, în urma căreia au fost suspendaţi din funcţie şase colaboratori ai INI.

„Colegii au fost suspendaţi din funcţie şi pe perioada anchetei de serviciu, timp de 30 de zile. Subdivizunea activează în regim normal în afară de colegii suspendaţi”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei, subdiviziune care se ocupă de martori şi alţi participanţi la procesul penal, potrivit Mediafax.

Angajaţii au declarat că au fost suspendaţi din funcţie după ce au anunţat că susţin noul Guvern, condus de Maia Sandu şi că se supun noii conduceri a instituţiei.

Marţi, Anatolie Macovei, şeful Direcţiei 6 din cadrul INI a anunţat împreună cu mai mulţi angajaţi că susţin Guvernul Sandu şi noua conducere a Inspectoratul General al Poliţiei.

„Din partea mea şi a colegilor mei, vă anunţ că noi recunoaştem noul Guvern, Guvernul condus de Maia Sandu. Facem apel către toţi colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordine în masă, altercaţii şi să menţinem ordinea publică”, a declarat Anatolie Macovei.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H