Angajați ai Metrorex reținuți după ce au primit șpagă de 7.500 de euro pentru ocuparea unui post de mecanic la metrou în București

Trei angajați ai Metrorex au fost reținuți, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Aceștia au încasat sume cuprinse între 6.000 și 7.500 de euro din partea celor care doreau să ocupe posturi în cadrul companiei de stat.

27 apr. 2023, 18:48
Angajați ai Metrorex reținuți după ce au primit șpagă de 7.500 de euro pentru ocuparea unui post de mecanic la metrou în București

Cei trei angajați Metrorex sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Citește și Criză de medicamente fără precedent în România! Peste 3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii

„La data de 26.04.2023, într-o cauza constituită în 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a reținerii pentru o durata de 24 de ore față de inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență, probele administrate în cauza până în prezent conturând următoarea situație de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2022, inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, acționând coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și trafic de influență, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX S.A. pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

Candidații la concurs apelau la diverși intermediari, unii dintre ei fiind angajați sau foști angajați din cadrul METROREX S.A., persoane care ii cunoșteau pe inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-și folosi influența față de inculpații P.D. și B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru că aceștia să-i ajute pe candidați să fraudeze concursul.

Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro.Totodată, la dată de 26.04.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de alți nouă inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX S.A.În dată de 27.04.2023, Tribunalului București a dispus luarea față de inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. a măsurii arestării preventive pe o durata de 30 de zile”, a anunțat Parchetul București.

Citește și Anunțul momentului pentru români! Produsul care se ieftinește în toate magazinele din țară începând cu 1 mai 2023