Anunțul momentului pentru români! Produsul care se ieftinește în toate magazinele din țară începând cu 1 mai 2023

Prețurile au crescut considerabil în ultima perioadă, iar mulți români sunt exasperați și fac față cu greu. O mulțime de produse banale pe care până acum și le permitea oricine au devenit un adevărat lux pentru consumatorul obișnuit.

27 apr. 2023, 16:52
Anunțul momentului pentru români! Produsul care se ieftinește în toate magazinele din țară începând cu 1 mai 2023

Produsul care se ieftinește în toate magazinele din țară începând cu 1 mai 2023. În acest context, al scumpirilor uriașe, românii mai au și vești bune. Un produs pe care îl consumăm cu toții urmează să se ieftinească începând cu data de 1 mai 2023, după intervenția Guvernului.

Conștienți de faptul că multe alimente s-au scumpit foarte mult în ultimele vreme și că românii nu și le mai permit, cei din Guvern au hotărât să intervină și să le vină în ajutor consumatorilor.

Citește și Ofertele Lidl de Paşte 2023. Produsul de la LIDL pentru care o să fie bătaie începând de luni

Produsul care se ieftinește în România din 1 mai 2023

Ministerul Agriculturii a purtat discuții cu fermierii, procesatorii și retailerii despre prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă un litru de lapte. În urma negocierilor s-a decis să se intervină.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a anunțat că prețul laptelui urmează să se ieftinească cu 10% și că noul preț va fi menținut timp de șase luni de zile.

„Nu este normal ca laptele să iasă de pe poarta fermierilor cu prețul de 2 lei și să ajungă la consumatori cu prețul de 10 lei pe litru. Procesatorii vor reduce prețul cu 10% și tot cu 10% vor reduce prețul și retailerii”, a declarat Petre Daea.

Nicolae Ciucă, premierul României, spune că a lăsat în sarcina Consiliului Concurenței să aplice aceste noi măsuri începând cu 1 mai 2023. Prețul laptelui se va ieftini la raft în toate magazinele din țară.

Citește și Lovitură dură în retail. Magazinele vor fi obligate să afișeze la raft, pe lângă produsul propriu, o marcă a unui producător concurent

„La nivelul Guvernului și al autorităților statului am făcut în aceste zile propria analiză și avem soluții pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor și pentru a ajuta piața laptelui, cu tradiție în România. Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român. Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.