Angajaţi din două spitale din Craiova ar fi refuzat să prelucreze teste COVID-19 pentru DSP, dar au făcut teste pentru turişti

Şefii laboratoarelor Spitalului de Boli Infecțioase Craiova și Spitalului Județean de Urgenţă nr. 1 sunt suspectați că au refuzat să primească pentru testarea COVID-19 probe recoltate de către DSP Dolj în cadrul anchetelor epidemiologice. Au invocat faptul că sunt prea aglomeraţi deoarece au de făcut teste din judeţe limitrofe. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz deoarece aceste laboratoare au realizat, în schimb, testele pentru depistarea noului coronavirus unor persoane care aveau nevoie ele pentru a pleca în vacanţă în străinătate.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 06:06
Angajaţi din două spitale din Craiova ar fi refuzat să prelucreze teste COVID-19 pentru DSP, dar au făcut teste pentru turişti

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova și de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 sunt dotate cu aparate de tip PCR, notează Hotnews.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au anunţat că a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetatorii susţin că în 18 august Poliția s-a sesizat din oficiu că începând din luna iunie și până acum angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova și ai Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către DSP Dolj, în urma constatării unor cazuri de infectare. Această situația a avut drept consecință întârzierea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în zonele identificate de către autoritățile de sănătate publică.

În realitate, funcţionarii ar fi prelucrat teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică, teste folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate, precizează procurorii.

În prezent, cercetările în acest dosar se desfăşoară in rem (pentru fapte).

Ludovic Orban: „Cel mai probabil de la 1 septembrie se vor deschide restaurantele”


loading...
Partenerii noștri