Angajaţii Apple nu vor să revină la birou. Scrisoarea trimisă CEO-ului Tim Cook

Angajaţii Apple nu vor să revină la birou. Nu se ştie dacă pandemia de coronavirus s-a sfârşit, însă lucrurile tind să revină încet, încet la normal. Una dintre schimbările majore provocate de apariţia virusului este telemunca. Foarte mulţi angajaţi au lucrat de acasă în această perioadă.

07 iun. 2021, 15:01
Angajaţii Apple nu vor să revină la birou. Scrisoarea trimisă CEO-ului Tim Cook
Angajaţii Apple nu vor să revină la birou

Angajaţii Apple nu vor să revină la birou şi au ajuns chiar să-i scrie o scrisoare lui Tim Cook, cerând o abordare mai flexibilă a muncii. Compania organizează revenirea la birou pentru angajații săi, după mai bine de un an de muncă la distanţă din cauza pandemiei.

Campania de vaccinare din Statele Unite dă rezultate extraordinare, iar revenirea la normalitate pare, într-adevăr, un obiectiv concret. Iar Apple, la fel ca și alte companii, planifică reîntoarcecea la munca în birou. Într-o notă trimisă de Tim Cook angajaților, cu doar câteva ore înainte de izbucnirea acestui caz , CEO-ul companiei a prezentat planul: începând din toamnă, muncă în birou luni, marți și joi, și două zile pe săptămână, lucru de la distanţă.

În ciuda a tot ceea ce am reușit să facem în timp ce eram la distanță, adevărul este că în acest ultim an am pierdut ceva esențial: pe noi înșine”, este mesajul transmis de Tim Cook.

Citeşte şi: Apple ar putea lansa primul iPhone pliabil. Ce specificaţii ar putea avea noul telefon al gigantului american

Angajaţii Apple nu vor să revină la birou

Angajații Apple vor acum să poată alege, iar decizia lor ar să nu mai revină la birou. „Am dori să profităm de această ocazie pentru a comunica o preocupare crescândă în rândul colegilor noștri. Politica Apple privind munca flexibilă și pozițiile din jurul acesteia i-au obligat deja pe unii dintre colegii noștri să renunțe.

Fără inclusivitatea pe care o aduce flexibilitatea, mulți dintre noi simt că trebuie să aleagă un mix între familiile noastre, bunăstarea noastră și permisiunea de a ne face munca cât mai bine sau de a face parte din echipa Apple”, se arată în scrisoarea angajaților, potrivit The Verge, citat de G4media.ro.

Pentru unii angajați ai companiei din Cupertino, actuala politică a companiei denotă un decalaj clar între modul în care managerii și angajații percep munca la distanță. „În ultimul an ne-am simțit deseori nu numai neascultaţi, ci uneori chiar ignoraţi” – continuă scrisoarea, postată pe canalul Slack al susținătorilor muncii la distanță.

Potrivit angajaților Apple, acceptarea muncii la distanță este esențială pentru diversitatea și eforturile de incluziune ale companiei:„Pentru ca incluziunea și diversitatea să funcționeze, trebuie să recunoaștem cât de diferiți suntem cu toții și că din aceste diferențe apar nevoi diferite și diverse moduri de creștere”.

Până la acest moment, Apple nu a răspuns la această scrisoare.