Angajaţii Carrefour din România protestează luni la sediul companiei. Ce cer sindicaliştii

Membrii de sindicat din cadrul companiilor ce fac parte din Grupul Carrefour vor protesta luni, între orele 11:00 şi 13:00, solicitând acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă şi a primei de transport pentru angajaţi, potrivit unui comunicat al Sindicatului Salariaţilor Carrefour România.

25 mart. 2024, 10:49
Angajaţii Carrefour din România protestează luni la sediul companiei. Ce cer sindicaliştii

„Sindicatele din cadrul Grupului Carrefour: Sindicatul Salariaţilor Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Naţional Artima, Sindicatul Naţional Supeco, alături de Federaţia Sindicatelor din Comerţ, organizează o acţiune de pichetare a sediului companiei din str. Gara Herăstrău, nr. 4C. Principalele solicitări sunt: acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă şi acordarea primei de transport pentru angajaţii din toate formatele Carrefour”, se arată în comunicat.

Totodată, protestul va fi susţinut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea albă, fără oprirea lucrului.

„Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creştere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajaţi care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor şi funcţionarea zilnică a magazinelor. Aceşti angajaţi sunt plătiţi în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia. CNS Cartel Alfa este alături de membrii săi şi le susţine revendicările. Contribuţia angajaţilor la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiţii de muncă şi venituri decente!”, se mai spune în document.

Citeşte şi: Kaufland face angajări în mai multe orașe din România. Salariile sunt mari și se oferă și bonuri de masă. Nu se cer studii superioare