Angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti vor fi trimişi în şomaj tehnic

Angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, care gestionează aeroporturile Băneasca şi Otopeni, urmează să fie trimişi în şomaj tehnic începând cu 1 iulie 2021.

19 mai 2021, 20:12
Angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti vor fi trimişi în şomaj tehnic

Angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti vor fi trimişi în şomaj tehnic începând cu 1 iulie 2021. Potrivit dispoziţiei nr. 232/19 mai 2021 a directorului general al companiei, toţi directorii, şefii de serviciu sau de birou din cadrul CN Aeroporturi Bucureşti trebuie să planifice întregul personaj pentru perioade de 14 zile de şomaj tehnic.

Angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, trimişi în şomaj tehnic

Citeşte şi Concedieri în masă la TAROM. Aproape 700 de angajaţi vor fi daţi afară

Planifiarea se va face etapizat, în patru perioade, pentru a se asigura şi funcţionarea minimă în siguranţă a aeroporturilor.

Listele cu personalul care pleacă în şomaj tehnic două săptămâni, începând cu data de 1 iulie, trebuie transmise sub semnătura şefilor interni până la data de 24 mai.

Decizia directorului CN Aeroporturi Bucureşti vine într-o perioadă în care traficul aerian începe să-şi revină, iar prognozele arată că într-un an traficul ar putea reveni la nivelul din 2019. Diminuarea personalului, prin aplicarea şomajului tehnic, ar putea duce la funcţionarea deficitară a serviciilor, aglomeraţie şi haos pe aeroporturi care se confruntă cu asemenea situaţii chiar şi în condiţii normale de lucru, potrivit stiripesurse.ro. 

Directorul general invocă situaţia financiară dificilă a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, pe fondul scăderii veniturilor în 2020 şi 2021, care a stat la baza unor hotărâri ale Consiliului de Administraţie referitoare de reducerea cheltuielilor prin implementarea şomajului tehnic.

Citeşte şi Catalin Drulă, ministrul Transporturilor, despre pierderile uriașe de la TAROM și CFR Marfă: „Nu e normal așa ceva”


loading...