Angajaţii complexului unde o turistă a căzut din tiroliană ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă

Poliţiştii au stabilit că turista care a căzut de pe o tiroliană la Bran avea echipament de protecţie, dar în timpul coborârii i s-ar fi desfăcut chingile, iar angajaţii complexului de agrement, care erau obligaţi să verifice siguranţa instalaţiei, ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 11:55
Angajaţii complexului unde o turistă a căzut din tiroliană ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, femeia, în vârstă de 33 de ani, a coborât cu tiroliana imediat după fiul ei, în vârstă de 5 ani. În timpul coborârii, turistei i s-ar fi desfăcut chingile şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 10-15 metri.

Femeia purta cască de protecţie, iar primele verificări arată că harnaşamentul nu s-ar fi rupt în timpul coborârii, a spus Naghi.

El a precizat că instalaţia de la complexul de agrement din Bran are o lungime de 35 de metri şi este amplasată la o înălţime de 10-15 metri.

„Poliţiştii au constatat că baza de agrement a complexului turistic include şi o instalaţie tip tiroliană, în lungime de 35 metri şi o înălţime de 10-15 metri, la care au acces gratuit turiştii cazaţi în complex. Ieri (luni – n.r.), o turistă de 33 ani cazată la complexul respectiv a utilizat instalaţia tiroliană şi a căzut în timp ce cobora. Victima a fost transportată la spital, iar cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, marţi, într-o conferinţă de presă.

Poliţiştii au audiat mai mulţi martori, precum şi pe administratorul complexului turistic şi pe angajaţi, iar dacă se va stabili că femeia a căzut din cauza echipamentului administratorul şi angajaţii ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

O turistă de 33 de ani care se afla la un complex turistic din staţiunea braşoveană Bran a căzut, luni, de pe o tiroliană şi a intrat în comă după ce s-a lovit puternic la cap şi a suferit un traumatism cranian sever, ea fiind preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean Mureş. Femeia, care este din Câmpina, judeţul Prahova, se afla la complexul turistic împreună cu soţul şi copilul de 5 ani.