Angajaţii de la Cadastrul Iaşi au dat cu subsemnatul la DNA. Vezi aici de ce

Angajaţii Oficiului Judeţean de Cadastru Iaşi au ajuns miercuri la DNA. Ei sunt suspectaţi de implicare în afaceri ilegale cu terenuri şi imobile.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 13:35
Angajaţii de la Cadastrul Iaşi au dat cu subsemnatul la DNA. Vezi aici de ce

Printre cei vizaţi se află şi directorul instituţiei, Narcisa Nedelcu. Surse judiciare spun că angajaţii de la cadastru sunt cercetaţi pentru fals şi uz de fals. Ancheta a fost declanşată de procurorii DIICOT în 2011, după ce un localnic căruia i s-a propus să cumpere un teren în oraş a constatat că, de fapt, terenul era al lui. Dosarul a fost preluat de procurorii DNA, după ce DIICOT şi-a declinat competenţa în acest caz. În decembrie 2011, doi angajaţi ai Oficiului de cadastru Iaşi au fost arestaţi, alături de alte patru persoane, fiind acuzaţi de implicare în afaceri ilegale cu terenuri şi imobile în municipiul Iaşi.

Potrivit DIICOT, membrii grupării identificau terenuri situate în zone centrale ale municipiului Iaşi, proprietatea Cosiliului Local Iaşi, neocupate şi fără intabulare, şi falsificau actele de provenienţă ale acestora (contracte de vânzare-cumpărare autentificate la fostul Notariat de Stat, certificate de moştenitor, hotărâri judecătoreşti).

Folosind aceste documente falsificate, inculpaţii cumpărau aparent legal terenurile, prin întocmirea de contracte de vânzare-cumpărare simulate, imobilele fiind astfel introduse în circuitul civil şi revândute unor cumpărători de bună-credinţă.