Angajaţii de la metrou rămân cu creşterea salarială de 18%. Instanţa a respins cererea Metrorex de suspendare a contractului colectiv de muncă

Tribunalul Bucureşti a respins joi, ca inadmisibilă, cererea directorului general al Metrorex SA, Ştefan Paraschiv, de suspendare a Contractului Colectiv de Muncă, care prevede o creştere salarială de 18% în plină pandemie. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

24 iun. 2021, 17:16
Angajaţii de la metrou rămân cu creşterea salarială de 18%. Instanţa a respins cererea Metrorex de suspendare a contractului colectiv de muncă

Angajaţii de la Metrorex rămân cu creşterea salarială de 18%. Instanţa a respins cererea de suspendare a Contractului Colectiv de Muncă.

Conducerea Metrorex a cerut magistraților de la Tribunalul Bucureşti să suspende de urgență aplicarea contractului colectiv de muncă negociat în toamna anului trecut prin care cei circa 5.500 de angajați au primit salarii mai mari  cu 18 % de la 1 noiembrie 2020.

Citeşte şi Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Metrorex anunţă verificări

Reamintim că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, s-a arătat indignat de faptul că în plină pandemie salariile angajaţilor Metrorex au crescut, mai ales că veniturile companiei au fost în scădere.

Citeşte şi: Cătălin Drulă anunţă restructurări la Metrorex. „Organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile”

De asemenea, ministrul Transporturilor a declarat că instituţia nu şi-a plătit încă dările la stat, având datorii în valoare de 213 milioane de lei. Mai mult, Drulă susţine că există informaţii potrivit cărora sunt persoane angajate doar pe hârtie.

„Anul trecut Metrorex, între martie și decembrie, nu și-a plătit dările la stat. S-au strâns 213 milioane de lei, deci nu au plătit contribuțiile obligatorii, pensii, sănătate, șomaj, cinci milioane sunt penalități și în aceste condiții li s-au mărit salariile.

Avem și informații că există personal angajat doar pe hârtie, oameni care nu au trecut pe acolo niciodată sau aproape niciodată. Sunt controale, verificări pentru a-i identifica pe acești indivizi”, a declarat ministrul Transporturilor la RRA.

Ministrul Transporturilor susţine că Metrorex a fost un „loc bun unde să te angajezi”, însă acum se lucrează la o nouă organigramă şi vor urma restructurări de posturi.

”La Metrorex se lucrează la o organigramă, din câte înţeleg, am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care şi-a făcut o treabă foarte bună acolo, au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a declarat Cătălin Drulă la TVR1.


loading...