Angajaţii din HORECA s-au vaccinat la „Hanul lui Manuc”

Angajaţii din HORECA s-au vaccinat luni la "Hanul lui Manuc" din Capitală. Vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer. Până la ora 14.00 au fost imunizate 80 de persoane.

26 apr. 2021, 15:14

Angajaţii din HORECA s-au vaccinat la „Hanul lui Manuc” O echipă mobilă de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a mers luni la „Hanul lui Manuc” pentru a imuniza anti-COVID angajaţi din domeniul restaurantelor şi cel hotelier, informează pagina de Facebook a unităţii medicale.

Angajaţii din HORECA s-au vaccinat la „Hanul lui Manuc”

Citeşte şi Încă un oraş scapă de restricţii în weekend. Rata de infectare a scăzut sub 3,5

„Ne bucură faptul că echipele medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt implicate în procesul de vaccinare a angajaţilor din industria HoReCa. Echipele mobile de vaccinare de la SUUB au imunizat până acum sute de persoane din centrele rezidenţiale şi persoane nedeplasabile, la domiciliu. În tot acest timp, vaccinarea continuă şi la Centrul din cadrul spitalului Universitar, vaccinarea fiind cea mai importanta armă în lupta cu acest virus ciudat”, a declarat prof. univ. dr. Florin Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, conform sursei citate.

Angajații sunt vaccinați într-un spațiu special amenajat și sunt vaccinate 30 de persoane pe oră. Până la ora 14.00 au fost vaccinate 80 de persoane. Vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer.

Acțiunea va continua și în perioada următoare.

Patru centre de vaccinare, deschise în Cluj

Patru centre de vaccinare anti-COVID-19 au devenit funcţionale, începând de luni, în cele trei parcuri industriale Tetarom din judeţ, centre care au ca ţintă imunizarea a circa 20.000 de angajaţi şi aparţinători.

„Luni a debutat campania de vaccinare împotriva virusului COVID-19 pentru cei aproximativ 20.000 de angajaţi şi aparţinători ai acestora care îşi desfăşoară activitatea în cele trei parcuri industriale Tetarom aflate în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. (…) Astfel, în cele trei parcuri industriale au fost amenajate patru centre de vaccinare, respectiv: Tetarom I – Transilvania Construcţii (Novis Plaza); Tetarom II – Emerson; Tetarom III – Bosch şi De’longhi. Procesul de vaccinare a debutat deja şi se află în plină desfăşurare în Parcurile Industriale Tetarom II şi III”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, centrele sunt autorizate de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj, care a şi pus la dispoziţie, în mod gratuit, dozele de vaccin Pfizer necesare, iar costurile aferente funcţionării centrelor de vaccinare sunt acoperite de către companiile care funcţionează în cadrul Parcurilor Industriale Tetarom.

„Având în vedere numărul mare de angajaţi concentraţi într-un singur loc, am susţinut necondiţionat acest demers. E esenţial ca motoarele economiei locale să poată fi turate la maxim, iar toţi angajaţii acestor mari companii să poată reveni fizic la locul de muncă, în condiţii de deplină siguranţă, atunci când firmele vor decide”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

România a depăşit pragul de trei milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, în duminica Floriilor. În ultimele 24 de ore, au fost imunizate aproape 78.000 de persoane. Datele CNCAV arată că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 3.037.698 de persoane. Dintre acestea, 1.243.193 au primit prima doză, în vreme ce 1.794.505 au fost imunizate cu ambele doze.

De asemenea, au fost raportate 58 de reacţii adverse, cele mai multe (39) la vaccinul Pfizer, 15 la Moderna şi 4 la AstraZeneca.

Din 27 decembrie 2020, data la care a început campania de vaccinare în România, au fost administrate 4.832.203 de doze.

Autorităţile mai precizează că 159 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citeşte şi Rata de incidenţă a scăzut sub 3.50 în Bucureşti. Sălile de fitness se deschid de mâine. Programul magazinelor va fi prelungit

Bilanţ coronavirus 26 aprilie. Puţin peste 1.200 de cazuri noi COVID. Ministrul Sănătăţii anunţă marea relaxare de la 1 iunie

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 1.256 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. La ATI sunt 1.354 de pacienţi în stare gravă, iar 117 persoane infectate cu SARS-COV 2 au murit. În contextul scăderilor, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că măsurile de relaxare vor începe, dacă pandemia ne permite, de la 1 iunie.

Până astăzi, 26 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.047.520 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 975.703 pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.443. Dintre acestea, 1.354 sunt internate la ATI. Până astăzi, 27.511 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.