Angajații din România pasionați de sport vor avea abonamentele decontate de patron. Firmele vor beneficia de scutiri de taxe. Anunț mare din Parlament

Anunț mare pentru angajații companiilor private din România. Cei pasionați de activitățile sportive, care ies din zona de confort, vor putea beneficia de abonamente decontate din partea patronilor.

16 dec. 2022, 12:27
Angajații din România pasionați de sport vor avea abonamentele decontate de patron. Firmele vor beneficia de scutiri de taxe. Anunț mare din Parlament

Parlamentul României își dorește să încurajeze practicarea de activități sportive. Acest lucru se va putea face prin intermediul antreprenorilor.

Astfel, companiile, dacă plătesc pentru propiii salariați abonamente de sport pentru întreținere, prevenire sau terapie, angajatorii vor fi scutiți de anumite taxe. Evident, totul se va face în baza unui anumit plafon.

Proiectul a fost adoptat marți, 16 decembrie, de Camera Deputaților.

 

Ce presupune proiectul care încurajează practicarea sportului în rândul angajaților

 

Potrivit proiectului de lege, scutirea de taxe salariale se va aplica dacă angajatorul va acorda beneficiul într-o limită anuală de 400 de euro de persoană, echivalentul în lei.

Așa cum se arată în inițiativa legislativă, „contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic (…)”, se arată în proiectul citat de site-ul AvocatNet.

Cu informații suplimentare despre acest proiect va reveni în curând România TV. Rămâne de văzut ce reduceri de taxe și impozite vor fi operate din CASS sau CAS, ce drepturi și obligații vor avea părțile implicate, respectiv de la ce dată va intra efectiv în vigoare proiectul de lege.