Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, promite proiecte majore în infrastructura rutieră. Câte autostrăzi vrea oficialul PSD: „Minim, repet!”

Sorin Grindeanu, ministrul PSD de la Transporturi, promite să facă exact ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 33 de ani, construirea a minimum 100 de kilometri de autostradă, an de an. Anunțul a fost făcut joi, la Bacău, de fostul premier din perioada „Dragnea". 

16 dec. 2022, 09:05
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, promite proiecte majore în infrastructura rutieră. Câte autostrăzi vrea oficialul PSD: „Minim, repet!”

Decizii majore în domeniul infrastructurii rutiere din România. Sorin Grindeanu promite să facă minuni. Oficialul de la MT a anunțat că valoarea contractelor semnate de instituția pe care o conduce permite ca în următorii trei ani să fie dați în folosință aproximativ 300 de kilometri de drum de mare viteză, deci câte 100 pe an. În prezent, România are în jur de 1.000 de kilometri de autostradă.

Întrebat câți kilometri de autostradă vor fi dați în folosință până la sfârșitul anului, ministrul Sorin Grindeanu a răspuns: „Drum expres plus autostradă, 53, cu ceea ce se întâmplă și astăzi, dar dați-mi voie să fac o scurtă explicare: proiectele de infrastructură mare, cum e cazul autostrăzilor sau drumurilor expres, nu se pot întâmpla peste noapte.

Tot ce vă spuneam în intervenția mea, și anume contractele semnate de exemplu în anul 2022, au creat premizele următoare: în anii următori, 2023-25, minimul kilometrilor de autostradă dați în folosință să fie de 100 pe an. Minim, repet!”.

 

Avertismentul lui Sorin Grindeanu pentru contestatari

 

Schimbările dese de la vârful Ministerului Transporturilor reprezintă o mare problemă, care dăunează proiectelor de infrastructură, a mai avertizat Sorin Grindeanu.

„(…) la Transporturi, în fiecare dimineață când urc scările e un perete plin cu poze cu foști miniștri ai Transporturilor cam din perioada în care ne-am câștigat independența, 1877, până la ultimul.

Frecvența schimbării miniștrilor la Transporturi în ultima vreme e cam unul pe an! Cam așa s-a întâmplat. A fost un singur ministru după Revoluție care a avut un mandat întreg de patru ani, în rest unul pe an”, a mai declarat ministrul.