Angajaţii DSP şi poliţiştii de la vama Nădlac au renunţat la măşti şi echipamente de protecţie. Director DSP: „S-au relaxat prea mult”

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi angajaţii DSP care efectuează triajul epidemiologic la graniţă au renunţat la măşti şi la echipamentele de protecţie, după cum se poate vedea într-o serie de fotografii publicate de Libertatea.ro. Asta în pofida faptului că zilnic iau contact cu sute de oameni care intră sau ies din ţară prin acest punct de frontieră. 

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 07:02

În fotografiile publicate de Libertatea, se vede că nici poliţiştii nu poartă măşti sau mănuşi atunci când verifică documentele, nici angajaţii DSP care realizează triajul epidemiologic.

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a declarat că va face verificări la punctele de trecere a frontierei, deoarece ordinul privind obligativitatea purtării măştilor şi mănuşilor este încă în vigoare.

Legislația e în vigoare și trebuie să poarte echipamentul corespunzător. Vom demara o anchetă, voi suna să facem verificări […] S-au relaxat prea mult odată cu relaxarea restricțiilor, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple. Inclusiv angajații noștri trebuie să poarte echipamente de protecție, în primul rând pentru siguranța lor”, a declarat Horea Timiș pentru sursa citată.

Citeşte şi Tragedii în lanţ la pescuit, în Brăila. Patru pescari au murit, doi înecaţi, alţi doi electrocutaţi

În apărarea angajaţilor de la vama Nădlac sar reprezentanții Poliției de Frontieră care spun că aceştia își desfășoară activitatea în spațiu deschis, astfel că nu sunt obligați să poarte măști de protecție. În plus, ei adaugă şi faptul că agenții păstrează distanța față de cei care trec granița.

Polițiștii de frontieră care apar în imagini își desfășurau activitatea în spațiu deschis, păstrând distanța în interacțiunea cu participanții la trafic. Totodată, menționăm faptul că polițiștilor de frontieră le sunt asigurate toate mijloacele de protecție individuale necesare (măști și mânuși) pentru a-și desfășura activitatea în siguranță”, a transmis Poliția de Frontieră pentru Libertatea.