Angajaţii federali americani pleacă acasă CU CHIFTEAUA ÎN GURĂ. Află DE CE

Un lanţ american de fast-food a promis hamburgeri gratuiţi pentru angajaţii federali care vor fi obligaţi să intre în concediu fără plată în eventualitatea unui blocaj parţial al serviciilor de stat, transmite AFP.

RomaniaTV.net
30 sept. 2013, 18:21
Angajaţii federali americani pleacă acasă CU CHIFTEAUA ÎN GURĂ. Află DE CE

„Dacă nu vor putea să meargă să muncească, să vină şi să mănânce un hamburger în schimb”, a explicat pentru agenţia franceză de presă Peter Tabibian, fondator a lanţului Z-Burger, care s-a angajat să ofere sandvişuri marţi la prânz şi spre începutul serii în cele patru restaurante pe care le deţine la Washington şi în jurul capitalei federale.

Oferta sa – care îl va costa scump „dacă această poveste va dura 20 de ani, spune el- va fi valabilă pentru angajaţii federali obligaţi să intre în concediu fără plată, care vor trebui să prezinte o legitimaţie de serviciu din care să reiasă că lucrează pentru o instituţie de stat a cărei activitate este supervizată de Congres, informează Agerpres.

Citeşte şi S-a dus la fast-food şi era să iasă tăiat pe jumătate. Ce a păţit un profesor când îşi comanda mâncare

Potrivit estimărilor, există circa 320.000 de angajaţi federali la Washington şi în împrejurimile acestuia. Dacă republicanii şi democraţii nu vor reuşi să ajungă la un acord asupra unui proiect de buget, angajaţii administraţiilor ar putea fi reduse la minimul esenţial pe termen nedefinit începând de marţi dimineaţă. Peste 800.000 de angajaţi consideraţi neesenţiali ar putea fi obligaţi să intre în concediu fără plată, fără garanţia unor plăţi retroactive.