Angajaţii Lactate Brădet depistaţi cu E.Coli au început tratamentul la domiciliu

Celor trei angajaţi ai fabricii Lactate Brădet depistaţi cu E.Coli patogen li s-a prescris, vineri, tratament la domiciliu.

18 mart. 2016, 16:15
Angajaţii Lactate Brădet depistaţi cu E.Coli au început tratamentul la domiciliu

Într-adevăr, celor şapte muncitori depistaţi cu bacteria E.Coli li s-a prescris de vineri tratament la domiciliu. Reţeta a fost eliberată de către medicul de Medicina Muncii, cred, în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. E vorba de un tratament uşor. De la finele lunii februarie, când am închis fabrica, mai vine la muncă doar personalul TESA. Muncitorii din fabrică au rămas acasă. Pentru perioada asta vor fi plătiţi, încă mai avem fonduri”, a declarat, pentru Mediafax, Marius Badea, patronul „Lactate Brădet”.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, le recomandă muncitorilor de la Brădet să intre în fabrică doar cu avizul medicului.

Din cele 19 probe de coproculturi, şapte au ieşit pozitive pentru cel puţin unul dintre tipurile de E.coli patogen, dar dintre acestea numai trei prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. În data de 29, după de s-a dat pe sistemul de alertă rapid, o echipă a DSP Argeş s-a deplasat la firma Brădet unde a lăsat coprocultoare pentru toţi angajaţii, iar în dimineaţa următoare patronul firmei a adus la Direcţie coprocultoarele pentru a se face analiza de coprocultură. Acestea au fost trimise la Cantacuzino şi s-au primit rezultatele pe care vi le-am spus„, a declarat, joi, Honţaru.

CITEŞTE ŞI Administratorul Lactate Brădet, despre angajaţii diagnosticaţi cu E.Coli: „Analizele nu sunt elocvente”

Potrivit acesteia, angajaţii la care s-a confirmat prezenţa bacteriei E.Coli patogen sunt purtători sănătoşi, pentru că niciunul nu a prezentat semne de boală.

Ei trebuie să respecte cu stricteţe regulile de igienă. Firma Brădet nu funcţionează. Angajaţilor li s-a recomnadat de către medicul lor de medicina muncii ca intrarea în fabrica de produse lactate să se facă numai cu avizul medicului. Dacă nu sunt păstrate regulile de igienă, reprezintă un pericol„, a spus directorul DSP Argeş.


loading...