Majorări salariale pentru angajaţii Metrorex, de la 1 noiembrie. Cât vor încasa aceştia

Angajații Metrorex vor primi majorări salariale începând de la 1 noiembrie. Salariile celor aproximativ 5.500 de angajați ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 16:21
Majorări salariale pentru angajaţii Metrorex, de la 1 noiembrie. Cât vor încasa aceştia

Cu toate acestea, majorarea salarială agreată de directorul Metrorex nu este considerată potrivită de membrii Consiliului de Administrație al companiei. Consiliul de Administrație (CA) nu este de acord cu creșterea salarială, decizia fiind luată în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Citește și: Marcel Vela, mesaj la 5 ani de Colectiv. „Nu avem voie să uităm niciodată. Ziua în care renunţăm e ziua în care încetăm să existăm”

Conform deciziei din 27 octombrie, membrii au declarat că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Metrorex a estimat pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile în care unele venituri au fost reduse din cauza pandemiei de covid. Numărul călătorilor a scăzut în ultimele luni, atât din cauza restricțiilor din primăvară, cât și în contextul în care majoritatea bucureștenilor lucrează de acasă.

Conform legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, prin urmare nu este necesară o renegociere. Acestea urmând să se renegocieze în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.